reklam

20 Şubat 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Kuledeki içkiye 'kahve'li çözüm!

Galata Kulesi'ndeki içkili restoran tartışması bitiyor. Çünkü Büyükşehir Belediyesi'nin kuleyi 'Türk Kahvesi'ne çevirme projesi Koruma Kurulu'ndan geçti...

Galata Kulesi'nde 35 yıldır faaliyet yürüten içkili lokantanın işletmecileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 7 yıldır sürdürdüğü mücadeleyi kaybetmek üzere. Belediyenin Galata Kulesi'ndeki lokantayı 'Türk Kahvesi'ne çeviren restorasyon projesi, Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Yılların kavgası
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 1997'den beri çıkarmaya çalıştığı Galata Kulesi'ndeki lokantanın işletmecisine karşı yürüttüğü mücadelede önemli bir avantaj elde etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Yunus Balta, 7 yıldır İstanbul 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda bekleyen Galata Kulesi'nin iç mekânıyla ilgili restorasyon projesinin geçen hafta onaylandığını belirtti. Koruma Kurulu'nda belediye temsilcisi olarak da yer alan Balta, işletmenin tarihi mekâna zarar verdiğini, bunun için yeni projede lokanta yerine 'Türk Kahvesi' planlandığını açıklarken, "Kurulda karar alındı ama henüz yazımı bitmedi" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde gündeme gelen restorasyon projesi, kamuoyuna "Galata Kulesi'nde içki yasağı getirileceği" yönünde yer almıştı. Kuledeki restoranın yöneticileri, "İçki yasağını bu projeyle getirmek istiyorlar" demişti.

Turizme ihanet
Galata Kulesi'ndeki restoranın işletmecisi olan Hakan Kardeşler, kararın henüz kendilerine tebliğ edilmediğini belirterek, "Karar elimize geçtiğinde Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmeyi durdurma kararı almaya çalışacağız" dedi. Kule'nin kendilerine lokanta olarak kiralandığını, mal sahibi idarenin daha sonra fonksiyon değişikliğine giderek kendilerini çıkarmak istemesinin hukuki gözükmediğini savunan Kardeşler, şunları söyledi: "Lokantamız gündüzleri zaten kafeterya olarak çalışıyor. Burası 35 yıldır bu kimliğiyle tanınıyor. Akşam bir turist geldiğinde bir şey içmek isterse 'Yok' mu diyeceksiniz? Böyle turizmcilik olmaz."
Milliyet

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz