reklam

20 Şubat 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Mimarlardan ‘kent konseyi’ önerisi

Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Zafer Okuducu, yerel seçimler sonrasında, sivil toplum örgütleri ve odaların katılımıyla ‘kent konseyi’ oluşturulması gerektiğini bildirdi.

Okuducu, yaptığı açıklamada, 28 Mart yerel seçimleri sonrasında, kent sorunlarına duyarlı ve çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde bir yönetimin oluşmasını beklediklerini belirtti.

Çağdaş belediyeciliğin sivil toplum kuruluşlarından ve odalardan bağımsız olamayacağını bu açıdan sivil toplum kuruluşlarının da desteğinin sağlanması gerektiğini ifade eden Okuducu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Çağdaş belediyecilik anlayışı çerçevesinde 28 Mart yerel seçimleri sonrasında toplumun farklı kesimlerini temsil eden oda ve sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı bir kent konseyi oluşturulmalı. Mimarlar olarak, seçimler sonrasında özellikle yapılaşmayla ilgili sorunlara değinilmesi ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi, altyapısı tamamlanmış planlı alanlar üretilmesi, imar alanına sadık kalınması ve yapı denetiminin sağlanması gibi konular üzerinde duyarlı olunmasını istiyoruz.”

’Yerel Kültür korunmalı'
Okuducu, tarihi ve kültürel zenginliği olan Gaziantep’in Tarihi Kentler Birliği’ne üye olmasının üretilecek projelere ve kentin kültürel dokusuna büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Mimarlar Odası olarak kent kültürüne ve sorunlarına karşı her zaman duyarlı olduklarını ve bu açıdan yerel kültürü yansıtan bir Gaziantep evini satın aldıklarını kaydeden Okuducu, “Korunacak tarihi mekanların fazla olduğu Türktepe Mahallesi’nde satın aldığımız evin öncelikle restorasyon planlarını hazırlayacağız. Projeler tamamlandıktan sonra Anıtlar Kurulu’ndan izin alıp restorasyon çalışmalarına başlayacağız. Yaptığımız bu çalışmanın diğer kurumlara örnek olmasını diliyoruz “ diyerek konuşmasını tamamladı.
NTVMSNBC

 

 

Şubat 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz