reklam

02 Mart 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Çeşme'ye 3 otel daha

Geçen sene eğlence kulüpleriyle öne çıkan Ege'nin en önemli tatil beldesi, yaz sezonuna 2 adet 5 yıldızlı ve 1 butik otelle giriyor

Türk turizminin yükselen yıldızı Çeşme, yeni yatırımların da gözdesi olmaya devam ediyor. TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ve ortağı Nail Özkardeş'e ait 5 yıldızlı Ilıca Otel'in inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Ilıca Mevkii'nde bulunan ve 8 milyon dolar harcanan 650 yataklı otel, 15 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak. Otelin bodrum katında termal havuzlar ve güzellik merkezi bulunacak. Ayrıca fitness center, Türk Hamamı, gece kulübü, oyun salonları ve sağlık merkezi yer alacak.
Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel'e ait şehir merkezindeki 5 yıldızlı Pırıl Otel de bitmek üzere... 4 milyon dolar harcanan 350 yataklı otel 15 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak. 350 yataklı Pırıl Otel, Çeşme merkezinde 24 saat termal turizm hizmeti verecek.

Termal Hizmeti
Otel içinde "SPA" olarak bilinen termal güzellik merkezleri yer alırken, çok amaçlı büyük bir konferans salonu bulunacak. Daha önce 4 katlı hizmet veren Pırıl Otel, 8 kata çıkarılarak bahçesine 500 metrekarelik dev bir havuz yapılacak. Ayrıca otele 2 bin metrekarelik ilave bir blok daha yapılacak.

Tarihi Bir İsim
Dalyan'ın tarihi ismini taşıyan "butik otel" sınıfındaki 50 odalı Sisus Otel de, mayıs ayında kapılarını açacak. Terbay Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Terbay ile Baysak Ailesi'nden Mehmet ve Cüneyt Baysak'a ait Sisus Otel, kalitesi ve farklı mimari özellikleriyle Çeşme'de bu sezon ön plana çıkacak. 2 milyon dolara mal olacak otelde her türlü detay düşünüldü, 136 yataklı ve süper lüks olacak.

Pırıl Otel
Hedef 12 ay turizm
Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel: "Çeşme'nin geleceği çok parlak ve açık. Termalle gelecek yıllarda Çeşme'nin yıldızı iyice parlayacak. Hedef 12 ay turizm. Yerli ve yabancı turistlere yönelik programlar oluşturduk. Bundan böyle bayramlarda ve özel günlerde en iyi hizmeti vereceğiz. Kaliteli hizmet anlayışı en büyük prensibimiz olacak. ISO 9000 belgesi çalışmalarına başladık. Otelimizin en büyük özelliği odalarımızın süit şeklinde geniş ve ferah olması."

Ilıca Otel
Antalya'yı geçer
Tuncay Özilhan'ın yeğeni ve Anadolu Grubu Fon Yönetimi Müdürü Tuğban Aksoy: "Ilıca Otel için Özkardeş Ailesi'yle çok güzel bir turizm ortaklığı gerçekleştiriyoruz. Çeşme'yi havası ve muhteşem rüzgarı nedeniyle tercih ettik. Gelip geçici bir turizm sezonuna sahip olmayacağını, gelecek yıllarda 12 ay canlı kalacağına inanıyoruz. Ayrıca son yıllardaki atılımıyla Bodrum ve Antalya'yı geride bırakacağına inanıyoruz."

Sisus Otel
En büyük aşkımız
Terbay Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Baysak: "Çeşme'ye çocukluğumuzdan beri büyük bir bağlılığımız, aşkımız ve büyük bir sevgimiz var. Şu anda iş dünyasında otomotiv ve inşaat sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Ancak Çeşme'de turizmin zayıf olduğunu da gördük ve faydamız olsun istedik. Güzel bir eser yaratmak için de kolları sıvadık. Kaliteyi ön plana çıkarıp iz bırakacak turizm merkezi yaratacağız."
Yeni Asır - İLKER ÇOBAN 

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz