reklam

10 Mart 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

TÜSİAD Paris Bürosu açıldı

TÜSİAD geçen yıl açtığı Brüksel'deki AB temsilciliğine bağlı Almanya Berlin Bürosu'nun ardından dün gece de Avrupa'daki ikinci bürosunu açtı

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Ömer Sabancı, AB Türkiye ile tam üyelik müzakerelerini açması için Fransa'dan destek istedi. TÜSİAD'ın Paris Bürosu, Devlet Bakanı Ali Babacan, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakanı Francis Mer ve Fransa Sanayici ve İşadamları Derneği (MEDEF) Başkanı Antoine Seilliere'in de katıldığı bir törenle açıldı. Sabancı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, 'Türkiye'nin AB'ye katılımının, tarihi, stratejik ve siyasi öneminin Fransa tarafından takdir edildiğine güçlü bir biçimde inanıyoruz' dedi. Türkiye'nin önemli enerji hatlarının kesiştiği bir bölgede bulunduğunu hatırlatan Sabancı, bu durumun da AB için önemli bir avantaj olacağına dikkati çekti. TÜSİAD Başkanı, son iki yıl içinde Kopenhag kriterlerini karşılanması konusunda önemli adımlar atıldığını belirtti. Sabancı, Türk halkının fedakarlığı, ekonomi sektörünün katkısı, IMF programı ve Bakan Ali Babacan'ın ekonomiyi iyi idare etmesi sayesinde, Türk ekonomisinin sonunda 'durgun sulara' ulaştığını ifade etti. Sabancı, Türk ekonomisi için artık yeni hedefin AB'nin Maastricht kriterleri ve Lizbon stratejisine ulaşmak olduğunu söyledi.

Serap Atan yönetimindeki TÜSİAD Paris Bürosu, Türkiye-AB ilişkileri hakkında Türk özel sektörünün görüş ve analizlerini Fransa özel sektörü, siyasi çevreleri, medyası, akademik kuruluşları ve medyasına aktarmak, Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesini sağlayacak bilgi akışı ve etkinliklere ve Türkiye'nin Fransa'da daha iyi tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla faaliyet gösterecek.

Almanya Ziyareti

Bu arada TÜSİAD heyeti, bugün Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) yöneticileri ile Berlin'de temaslarda bulunacak.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, Berlin'de gerçekleşecek görüşmelerin, Alman iktidar partisi Sosyal Demokrat Parti'nin, Türkiye'nin üyelik müzakerelerinin açılmasına yönelik gösterdiği olumlu tutum nedeniyle önem taşıdığı belirtildi.

Açıklamaya göre Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Onursal Başkanı Bülent Eczacıbaşı başkanlığındaki TÜSİAD heyeti, görüşmelerde Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerine başlamasının Avrupa açısından siyasi ve ekonomik önemini vurgulayacak.
Akşam

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 16 Mart 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz