reklam

11 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Kadıköy kuş heykelleriyle donatıldı

Kadıköy Belediyesi, ilçe sınırını komşularından ayıran mavi yazılı tabelaları kaldırdı ve yerine heykeller koydu. Heykellerin figürlerini ise, "kuş"lar oluşturdu.

Kadıköy Belediyesi, ilçe sınırlarını, komşularından ayırdedebilmek amacıyla, yeni bir uygulama başlattı. "Kadıköydesiniz - Kadıköydeydiniz" adı verilen uygulamanın ilk adımı ise, "Kent İmgeleri" başlığı altında duyuruldu.

Komşu ilçelerden gelen yurttaşları, "başka bir atmosfer"e sokmayı amaçladıklarını belirten Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, "Örneğin Üsküdar'dan ya da Maltepe'den ilçemize gelen bir yurttaşımız, Kadıköy'e girdiğini anlayacak. Böylece, ilçemiz bir adım daha öne çıkmış olacak" dedi.

Kent girişlerine heykel koyma anlayışının gelişmiş ülkelerde yoğun bir şekilde uygulandığını da belirten Öztürk, çalışmanın Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ve heykeltıraş Ziyatin Nuriev'le birlikte gerçekleştirildiğini kaydetti.

Kadıköy imgesi olarak tasarlanan "kuş heykeli"nin kentin sekiz noktasına konulduğunu da anlatan Kadıköy Belediye Başkanı selami Öztürk, "Artık İstanbullular Kadıköy'e girerken "KADIKÖYDESİNİZ" yazılı heykellerle karşılanıp, "KADIKÖYDEYDİNİZ" sözleriyle uğurlanacak" dedi.

Kent İmgeleri adı verilen heykellerin ilkini Koşuyolu'na koyduran Öztürk, Türkiye'de kentçilik alanında yeni bir uygulamayı da başlattıklarını da sözlerine ekledi.

Hayvan Hakları Platformu Kadıköy'de Toplanıyor 
Kadıköy Hayvan Hakları Platformu, 10 Mart 2004 Çarşamba günü yüzlerce hayvansever eşliğinde, Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal'dan başlayıp Caddebostan'a kadar sürecek bir yürüyüş düzenliyor.

Başıboş sokak hayvanlarının hem toplumsal bir sorun haline gelmesi hem de sağlık açısından risk oluşturması nedeniyle, konuya dikkat çekmek amacıyla yapılacak basın toplantısının ardından yürüyüş başlayacak.

Ak Parti Kadıköy Belediye Başkan Adayı Ümit Özerol'un da katılımıyla toplanacak olan hayvanseverler, ülke çapında bir Hayvan Hakları Platformu kurulması ve sokak hayvanlarının katledilmesini önlemek yönündeki çalışmalarını bu toplantıyla duyuracaklar.

Avrupa Hayvan Hakları Yasaları'nın işleyiş açısından çok iyi olduğuna dikkat çeken Hayvan Hakları Platformu yöneticileri, Türkiye'de de aynı bilinç düzeyine ulaşmak için, sokak hayvanlarını kısırlaştırmak ve barınakları ortadan kaldırarak şehir dışında doğal ortamlar yaratmak gibi somut adımların atılması gerektiğini savunuyor. Bir dişi köpeğin 2 yıl içerisinde 10 bin köpeğe dönüştüğünü belirten yetkililer, insanlık dışı yöntemlerle hayvanların katledilmesine de şiddetle karşı çıkıyor.

Halka açık olarak, hayvan sevgisi, hayvan besleme kültürü ve bilincini oluşturacak paneller düzenleyecek olan Kadıköy Hayvan Hakları Platformu, basın toplantısında, hükümetin ilgili birimleriyle hayvan hakları kanunlarının çıkmasını sağlamak için yaptıkları görüşmeler hakkında da açıklamalarda bulunacak.

Toplantı Yeri: Bağdat Caddesi Şaşkınbakkal A-Ra Cafe
Toplantı Tarihi: 10 Mart 2004, Çarşamba
Toplantı Saati: 11:00
Yürüyüş Saati: 12.00

Ayrıntılı bilgi için:
Şengül Kartal / Kadıköy Hayvan Hakları Platformu
Tel : (0216) 449 54 03 - 449 54 04

Hürriyet - Barış Yarkadaş

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz