reklam

12 Mart 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Autodesk, yeni AutoCAD 2005 ile Yapı Tasarımı, İmalat ve Altyapı Pazarlarına yönelik Ürün Yaşam Çevrimi Yönetimini geliştiriyor

AutoCAD'in yeni sürümü AutoCAD 2005 ve AutoCAD 2005 tabanlı dikey uygulamalar, projelerin etkin olarak yaratılması, yönetilmesi ve paylaşılmasında yeni standartları belirliyor.

Dünyanın önde gelen tasarım yazılımı şirketi Autodesk, 2005 serisi ürün ailesiyle yapı tasarımı, imalat ve altyapı (GIS ve arazi uygulamaları) pazarlarına, projelerin daha etkin olarak yaratılması, yönetilmesi ve paylaşılması için gelişmiş araçlar sunuyor. Bu ürün ailesinin çekirdeğinde AutoCAD 2005 yer alıyor; tasarım ve çizim yapan profesyonellere iş yapma sürecinde etkinlik sağlayarak zaman ve para tasarrufu olanağı veriyor. AutoCAD 2005, projelerin etkin yönetimi ve yayımlanması için "Pafta Seti Yöneticisi" ile donatılmış. Kullanıcıların projelerini zamanında ve bütçeye uygun tamamlamalarına yardımcı olmak üzere birçok yeni özellik eklenmiş.

Yaşam Çevrimi Yönetimi (karmaşık proje verisinin, tüm proje süresinde etkin olarak yönetilmesi ve izlenmesi), Autodesk müşterileri için kritik bir başarı faktörüdür. AutoCAD 2005 ve 2005 ürün ailesi ile, etkin iş akışı yönetimi için gerekli olan işlevsellik sunuluyor.

AutoCAD 2005 CAD üretkenliğinde yeni standardı belirleyen AutoCAD 2005, proje yaşam çevriminde etkinlik sağlıyor ve proje maliyetlerinin düşürülmesine yardımcı oluyor. Autodesk'in endüstrilere yönelik dikey çözümleri, işletmelere üretkenlik artışı ve takım çalışması araçları sağlayarak, proje üretim süresini kısaltyor. Yazılımlar birbirleriyle entegre çalışarak, işletme içinde veya dışındaki proje gruplarıyla veya müşterilerle etkin veri paylaşımı sağlanıyor.

Proje Paftalarının Yönetimi
AutoCAD'in yeni sürümü, proje paftalarının yönetimi için yeni araçlar sunuyor. Bir proje, yüzlerce paftadan oluşabilir. Bu paftalar, doğru ve etkin şekilde yönetilmeli, gerektiğinde arşivlenmeli ve elektronik veya basılı olarak yayımlanarak müşteriye ulaştırılmalıdır. Aynı zamanda tüm paftalardaki birbiriyle bağlantılı ortak bilgiler, eşzamanlı ve doğru olarak güncellenmelidir. Bu işlem, genellikle paftaları yerel diskte veya ağ sunucularında proje dizinlerinde saklayarak yapılıyor; bu ise hatalara açık ve zaman alıcı bir yönetim türüdür. AutoCAD 2005'deki yeni "Pafta Seti Yöneticisi", çizim paftalarını, mantıksal setler ve alt setler olarak düzenlemeye yarar. Pafta setleri, şirkete, projeye veya diğer herhangi başka bir endüstri standardına göre tanımlanabilir. Varolan çizimler kullanılarak pafta setleri yaratılabilir, pafta standartları diğer projeler ile ortak kullanılabilir ve yerel ağda yer alan pafta setlerine eşzamanlı erişim sağlanabilir. "Pafta Seti Yöneticisi" araç paleti kullanılarak, pafta setlerine veya alt setlere paftalar kolayca eklenip çıkarılabilir.

Etkin İletişim için Entegre Paylaşım Platfromu
Tasarım Yaşam Çevrimi Yönetiminin bir diğer kritik bileşeni, veri paylaşımının ve çizimlerin gözden geçirilmesinin tüm proje takımı tarafından gerçekleştirilebilmesidir. Tasarım gözden geçirme işlemi, zaman alıcı ve pahalı bir iştir; basılı çıktılar işaretleme için gönderilir, uygun revizyonlar yapılır ve bu işlem birçok kez tekrarlanır. Autodesk Design Web Format™ (DWF™), sayısal tasarım verisini proje sürecinde dağıtmak için kolay ve düşük maliyetli bir yöntem sunar. DWF yayımlama, AutoCAD 2005'de entegre olarak bulunur ve birden fazla paftanın veya pafta setlerinin tek DWF dosyası olarak yayımlanmasını destekler. Tasarımcılar ve mühendisler, pafta setlerini DWF olarak saklayarak, tasarım verisini hızlı ve kolayca paylaşabilirler. DWF olarak yayımlanan pafta setleri, görüntüleme, işaretleme, gözden geçirme veya basılı çıktı alma amacıyla kullanacak ilgili kişilere elektronik olarak dağıtılır. Yayımlanan paftalar, yeni Autodesk DWF Composer yazılımı ile görüntülenir, işaretlenir ve AutoCAD 2005'e geri alınarak, revizyon işlemleri gerçekleştirilir. Bedelsiz Autodesk DWF Viewer ile ise, kullanıcılar yayımlanan paftaları görüntüleyebilir ve basılı çıktılarını alabiliyor.
Arkitera

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz