reklam

13 Mart 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

İzmir Tarih ve Sanat Müzesi açıldı

İzmir Kültürpark’ta, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina tarafından, Tarih ve Sanat Müzesi açıldı.

Başkan Piriştina, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin açılışıyla Kültürpark’ın “Türkiye’nin en büyük açık hava kültür merkezine dönüştüğünü” söyledi.

‘İsmet İnönü Kültür Merkezi’, ‘İzmir Sanat’, ‘Fuar Açıkhava Tiyatrosu’ ve ‘Resim Heykel Müzesi’nin ardından İzmir Tarih ve Sanat Müzesi ile, 430 bin dönümlük alanın ‘gerçek kimliğine’ büründüğünü ifade eden Piriştina, “İzmirliler ve kente gelen turistler, Bakanlığa ‘anahtar teslimi’ teslim ettiğimiz müzede, Türkiye’nin en büyük sikke koleksiyonunu, ünlü Homeros Heykeli’ni ve pek çok nadide eseri görme olanağı bulurken, Tepekule ve Agora Kazıları’ndan elde edilen yeni eserler de ilk kez burada sergilenecek. Homeros’un başı Selçuk Efes Müzesi’nde, gövdesi İzmir Arkeoloji Müzesi’ndeydi. Biz, burada Homeros’u da birleştiriyoruz. Fuar içinde bulunan 3 bina yenilenerek, taş eserler bölümü, seramik eserler bölümü ve kıymetli eserler bölümü oldu” diye konuştu.

Kazılara Destek  
İzmir Müzesi’nin, eski yerinde yeterince ziyaret edilmediğini ifade eden Piriştina, “Bu tarihi zenginliği en iyi şekilde sergileyip, ulaşılmasını sağladık. Agora Kazıları’na 350 bin dolar destek verdik. Tepekule Kazıları’na desteğimiz sürüyor. Dünya Tarih Mirası Listesi’ne giren Havra Sokağı’nı da uluslararası destekle çok güzel bir mekana dönüştüreceğiz” dedi.

7 Bin Yıllık Eserler  
İzmir Müze Müdürü Dr. Mehmet Taşlıalan ise İzmir ve çevresinden çıkan 7.000 yıllık eserleri burada sergileyeceklerini belirtti.

Taşlıalan, İzmir Tarih ve Sanat Müzesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından işletileceğini de söyledi. Seramik Eserler Bölümü’nde Roma Dönemi’nde yapılan ticaretin anlatıldığı kısımda, yerli ve yabancı ziyaretçilere şarap ve zeytinyağı satışı da yapılacak.

Açılışta, Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmeleri Müdürlüğü de (DÖSİM), 800 çeşit kitap, CD ve VCD satış noktasını hizmete soktu.
NTVMSNBC

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz