reklam

15 Mart 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Çin'de ‘refahı’ gösterir, bize mermer gönderin

Şanghay Borsası Başkan Yardımcısı Wu Yalun, Türkiye ile Çin arasındaki ticaret ve işbirliğinin geliştirilmesine, finansal destek vererek yardımcı olmak istediklerini söyledi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Başkanı Osman Birsen'le görüşen Yalun, Türkiye'den Çin'e başta mermer olmak üzere bir çok ürünün satılabileceğini, iki ülke şirketlerinin işbirliklerini geliştirebileceklerini belirtti.

Çinliler için mermerin refah simgesi olduğunu belirten Yalun, ‘‘Şanghay yeniden inşa ediliyor. Büyük miktarda mermere ihtiyacımız var. Bize daha çok mermer, inşaat malzemesi, konfeksiyon ürünü satın’’ dedi.

Türkiye ve Çin'in iki büyük ülke olarak daha fazla ticaret yapabileceklerini, belirten Yalun, ‘‘Çin ve Türkiye arasındaki ticari ilişkiler büyük hacimlere ulaşabilir. İMKB ile birlikte karşılıklı ticaret hacminin gelişmesine destek olmanın yollarını arıyoruz. Ticaretin gelişmesine nasıl finansal destek verebileceğimizi konuşuyoruz’’ dedi.

Yalun, İMKB'nin Şanghay Borsası gibi büyük işlem hacmine sahip olduğunu ve İMKB'nin deneyimlerinden yararlanmaya çalışacaklarını da söyledi.

Wu Yalun, Türkiye'de de yaşanan kur tartışmaları için, ‘‘Ulusal paranın değerini piyasa belirler, Merkez Bankası ya da politikacılar değil’’ dedi.

Yuan'ın değerine ilişkin dünya çapında yapılan spekülasyonlara Çin Hükümeti'nin G7 toplantısında yanıt verdiğini vurgulayan Yalun, kendisinin ulusal paraların değerinin piyasada oluşmasından yana olduğunu söyledi.

Birsen: Şanghay'la işbirliği yapacağız
İMKB Başkanı Osman Birsen, Şanghay Borsası Başkan Yardımcısı ve beraberindeki heyetin İstanbul'a yaptığı ziyareti ekim ayında karşı ziyaretle yanıtlayacaklarını ve teknik bazda işbirliğini içeren projeleri gündeme getireceklerini söyledi. Türkiye ve Çin'in para piyasalarının büyük hacme sahip olduğunu ve potansiyelin çok büyük olduğunu belirten Birsen, ‘‘İki ülkenin ekonomileri büyük ve iki büyük borsanın işbirliği ticaretin diğer alanlarında işbirliğini destekleyecektir’’ diye konuştu.

Wu Yalun: Hedefimiz bir numara olmak
Şanghay Menkul Kıymetler Borsası Başkan Yardımcısı Wu Yalun, Şangay Borsası'nın günlük ortalama işlem hacminin 1.6 milyar dolar seviyesinde olduğunu, bu işlem miktarını artırarak önce Asya'nın daha sonra da dünyanın bir numaralı borsası olmak istediklerini söyledi. Yalun, Çin'de yabancılara yönelik uygulanan sıkı para kurallarının 2006'ya kadar kademeli olarak kalkacağını ve Şanghay Borsası'nın çok hızlı gelişeceğini söyledi. Yalun, ‘‘Çin ekonomisi sağlıklı ve hızlı büyüyor, borsa da bu hızlı büyüyor, hedefimiz bir numara olmak’’ dedi.
Hürriyet - Cüneyt Uzunoğulları

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ERTELENDİ!!

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz