reklam

18 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Bergama'ya yeni otogar

Başkan Akif Ersezgin, 1.9 trilyon liraya mal olacak otobüs terminalinin 14 ayda tamamlanacağını belirterek, "İlçemiz artık çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak. Gelenler belli bir saatden sonra mahsur kalmayacak" dedi

Bergama Belediyesi tarafından İzmir-Çanakkale Karayolu ayrımına yapılacak şehirlerarası otobüs terminalinin temeli törenle atıldı. Törene Kaymakam Hüseyin Eren, Belediye Başkanı Akif Ersezgin, Emniyet Müdürü Nusret Demirbilek, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Akif Ersezgin, "Bergama çıkmaz sokak olmaktan kurtulacak" sloganıyla başlattıkları projeyi 14 ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

İşlevini tamamladı
Yeni otogarın tamamlanmasıyla Bergama'nın çıkmaz sokak görüntüsünden kurtulacağını belirten Ersezgin, "3 bin yıllık geçmişi bulunan ilçemizde halen kullanılmakta olan otogar artık işlevini tamamlamış, ihtiyaca cevap veremez hale gelmişti. Bu gerçeğin ışığında Bergama'ya yeni bir otogar kazandırmak için vatandaşlarımıza söz verdik. Şimdi bu sözümüzü tutuyoruz" dedi.

Yeni otogarın yerini özenle seçtiklerini kaydeden Başkan Ersezgin, "İlçemize gelenler belirli bir saatten sonra hiçbir yere gidemiyor, zorunlu olarak burada kalıyordu. İlçemizi çıkmak sokak olmaktan kurtarmak için otogarı özellikle İzmir-Çanakkale Karayolu'nun kenarına yapıyoruz" diye konuştu.

Arsaya para verilmedi
Otogarın tamamlanmasıyla ilçenin büyümesinin de Güney-Batı istikametine doğru olacağını vurgulayan Başkan Ersezgin, şöyle devam etti:
"Bu sayede daha sağlam zeminli yerlerde konutlar inşa edilirken, tarım arazilerimiz de korunmuş olacak. Otogar inşaatının arazisini belediye kasasından tek bir kuruş harcamadan aldık. Gerek bu arsayı belediyemize kazandıranlara gerek yeni otogar için emeği geçen ve geçecek herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hedefimiz, Bergama'yı daha çağdaş bir ilçe haline getirmek. Projelerimizle Bergama'yı Avrupa standartlarına getirmek istiyoruz."

14 ayda hizmete girecek
* İzmir-Çanakkale Karayolu'na yapılacak.
* 18 bin metrekarelik alanda 3 bin 476 metrekare olarak inşa edilecek.
* 1 trilyon 924 milyar liraya mal olacak.
* 14 ayda tamamlanacak.
* İnşaat alanına ayrıca otobüs park alanı, servis ve taksi bekleme alanları, özel araç park sahası, yanaşma peronları, yolcu bekleme salonları, giriş ve dağılım holleri, bilet satış üniteleri ile ofisler kurulacak.
Yeni Asır - ERDAL ÇARBOĞA

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Korhan Gümüş ve Behiç Ak 21 Şubat-30 Mart 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Kamusal Mimarlık üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Kamusal Mimarlık hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz