reklam

24 Mart 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye’deki 35 bin köy sanal ortamda tanıtılıyor

Türkiye’deki yaklaşık 35 bin köyle ilgili her türlü bilgiye artık internette ulaşılabilecek.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan ‘yerelnet.org’ adlı sitede, ülke genelindeki tüm köyler için ayrı bölüm hazırlandı. 850 kaymakamlığa gönderilen yazıda tüm köy muhtarlarının internet sitesinden haberdar edilmesi ve köylerle ilgili ayrıntılı bilgilerin siteye yüklenmesi istendi.

‘E-devlet’ projesi kapsamında kamusal verilerin internet ortamına taşındığı Türkiye’de, her köy için de ayrı bir ‘sanal ortam’ hazırlandı. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Yerel Yönetimler Merkezi’nce ortaklaşa yürütülen Sanal Köy Projesi kapsamında, tüm köylerin muhtarları, resmi daireleri, sosyal ve kültürel faaliyetlerine internet ortamından ulaşılabiliyor. Köylere ulaşmak için www.yerelnet.org.tr adlı sitenin ana sayfasındaki ‘köy arama’ bölümüne, köyün isminin yazılması yetiyor. İki yıldır hazırlıkları süren projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Yerel Yönetimler Merkezi Müdürü Kamil Ufuk Bilgin, özellikle Avrupa ülkelerinde yaşayan vatandaşların kendilerini arayarak teşekkür ettiklerini söyledi. Bilgin, “Yurtdışında yaşayan insanlar büyük ilgi gösteriyor, köyleriyle ilgili son bilgilere ulaşıyorlar. Ayrıca bu konuda ilgili vatandaşlar kendi köylerinin bölümüne çeşitli bilgiler ekleyebiliyorlar.” dedi. Köy ve kasabalarla ilgili bilgiler site ziyaretçileri tarafından zenginleştirilebiliyor. Hazırlanan sitelerin ilk aşamasında köyün nüfusu, mevcut muhtarın adı, köydeki önemli telefonlar, köyde bulunan resmi kurumlar, köyün bağlı bulunduğu il ve ilçeye uzaklığı yer alıyor. Ancak ziyaretçiler, köyleri için ayrılan bölümlere köyle ilgili farklı bilgiler ve fotoğraflar da ekleyebiliyor.
Zaman - Habib Güler

 

 

 

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz