reklam

25 Mart 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Başkanın şirketi yargı önünde

İhale yolsuzluğunda adı geçen Limak, Müteahhitler Birliği Başkanı'nın şirketi.

Birlik başkanı ve F.Bahçe ikinci başkanı Özdemir'in şirketi Limak'ın çalışanları "ihaleye fesat karıştırmak, dolandırıcılık ve sahtecilik"ten yargıda.

Güven Yok
Birlik anketinde müteahhitler güvenilmez bulunmuş, Özdemir "Yolsuzluklar güveni sarstı. Müteahhidim demeye utananlar var" demişti.

'Müteahhitliğin itibarı kalmadı' demişti
'LİMAK İnşaat'ın sahibi Nihat Özdemir aynı zamanda Türkiye Müteahhitler Birliği'nin de (TMB) başkanlığını yürütüyor. TMB'nin, bu ay içinde "Vatandaş ve kamuoyu bizi nasıl görüyor?" diyerek yaptırdığı 'Kurumsal İtibar Araştırması', vatandaşların 'Özel sektöre ve müteahhitlere güvenmediğini' ortaya koymuştu. SAM Araştırma Danışmanlık Şirketi tarafından yapılan 'itibar' araştırmasında müteahhitlik en alt sırada yer almıştı. Bu araştırmayı değerlendiren TMB Başkanı Nihat Özdemir de, "Ben müteahhidim demeye utanan arkadaşlarım var" diyerek, kamuoyunda itibar ve güven kaybeden müteahhitlik sektörünün imajını düzeltmeyi amaçladıklarını söylemişti. Bu amaçla "Etik Kurul" oluşturma kararı aldıklarını duyuran Özdemir, kurula mesleğin duayenlerinin seçileceğini bildirdi. Nihat Özdemir, "Bu kurulun, mesleğin itibarını korumak için söz konusu müteahhidi birlikten çıkarma yetkisine de sahip olmasını planlıyoruz" demişti.

'Yolsuzluk Bizi Yaraladı' 
Özdemir, başkanı olduğu birliğin 147 üyesinin, iç pazardaki taahhüt işlerinin yüzde 70'ini, dış pazarda da yüzde 90'ını yaptığını belirterek, "İç piyasada itibarımız olumsuz, ama dış piyasalarda olumlu bir itibarımız var. Belki geçmişte müteahhitlerimiz büyük hatalar yaptılar, ama artık sektöre bir disiplin getirmek istiyoruz" diye konuşmuştu. Müteahhitlik sektörünün depremler ve yolsuzlukla yara aldığını söyleyen Özdemir, 'Müteahhitlerin saygınlığını korumak ve kaliteli yapı bilincini geliştirmek" için de çalışmalarının süreceğini kaydetmişti. Kendi şirketinin de bir yolsuzluk davasında taraf olan Özdemir, müteahhitliğin meslek olarak standartlarının belirlenmesi ve her önüne gelene bina inşa etme izni verilmemesi gerektiğini söylüyordu.
Sabah

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz