reklam

26 Mart 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Büyükşehir Belediyesi ile İlişkilerini Gündeme Getiriyor

TMMOB Mimarlar Odası, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek tarafından yapılan değerlendirmelerde, meslek odalarını, özellikle de TMMOB Mimarlar Odasını siyaset yapmakla ve mimarlıkla ile ilgili (mesleki) çalışma yapmamakla suçladığını ifade eden bir açıklama yaptığını öne sürdü. Gökçek'in Mimarlar Odası ile iletişimi ve ortak çalışmayı reddetmesini bu sebebe bağladığı gerekçesiyle durumun kendi cephelerinden nasıl yansıdığını gösteren bir basın bildirisi hazırladı.

Bildiride Ankara Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB Ankara Mimarlar Odası arasında görüşülen projelerin yürürlüğe alınıp alınmadığından da açık bir dille bahsedilmiş. TMMOB Mimarlar Odası 6235 sayılı TMMOB kanunu ile kurulmuş "kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur" maddesinin altı çizilerek bu tanım gereği Mimarlar Odası'nın toplum, mimarlık ve kent ile ilgili ortaya atılan proje, program ve politikalarda kamu yararını gözetme sorumluluğunun olduğu belirtilmiş.

Bu sorumluluk gereği oda tarafından yürütülen toplumsal ve mesleki çalışmalarda ilişkiye geçilen ortak çalışma kurumlarından birisinin de Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğu ancak iletişim, ortak çalışma, bilgi ve belge talebi içeren çağrılarının olumsuz şekilde sonuçlandıkları açıklandı.

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) tarafından 100 ülkenin mimarlarının ve mimarlık öğrencilerinin katılımı ile düzenlenen "Yaşasın Kentler" yarışması, "1000 Mimar 1000 Okulda", TBMM bahçesine yapılması düşünülen metro istasyonu projesi, Ankara içerisinde 22 ayrı noktaya yapılması düşünülen katlı kavşak, alt ve üst geçitler ile ilgili sağlıklı değerlendirme yapabilmek ve kentlileri bilgilendirebilmek için, etüt, ön-proje ve projeleri Ankara Mimarlar Odası tarafından belediyeye sunulan ortak çalışma ya da bilgi isteme taleplerinin olumsuz cevap aldığı projelerin arasında gösterildi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından kamu yararının esas olduğu durumlar için konuya kişisel değil kurumsal bakıldığı açıklanırken bu durumun kurumsal ve mesleki sorumluluğunun gereği olduğu vurgulandı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin başkentin yerel idaresi olması dolayısıyla tüm etkinliklerin doğal ortağı durumunda olduğunun özellikle altının çizildiği bildiride kurumsal ciddiyetin tüm karşıtlık ve anlaşmazlıklara rağmen bunu gerektirdiği açık bir dille ifade edildi.
Arkitera

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET "Çağdaş Hollanda Mimarlığı" Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Willem Jan Neutelings 6 Nisan 2004 Saat: 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz