reklam

31 Mart 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

AB fonları için internet sitesi kuruldu

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) ile üniversiteler ve bilim merkezlerinin Avrupa Birliği (AB) fonlarından faydalanabilmeleri için hazırlanan Tüsmes Projesi ve internet sitesi faaliyete geçti.

Türk üniversiteleri, KOBİ’ler ve bilim merkezlerinin Avrupa’ya entegrasyonunu hedefleyen projenin koordinatörü Meltem Kurtsan, yapacakları çalışmalar ile Türk girişimcilerin AB fonlarından faydalanabilmeleri ve Avrupalı ortaklar bulabilmeleri için yardımcı olacaklarını ifade etti.

AB’nin de resmi olarak kabul ettiği Tüsmes Projesi ile artık gerek İstanbul, gerekse Anadolu’daki KOBİ’ler, toplam bütçesi 17,5 milyar Euro olan Altıncı Çerçeve Programı fonlarından daha kolay ve daha fazla yararlanma imkanı bulacak. MK Danışmanlık ve Eğitim Şirketi’nin koordinatörlüğünde yürütülen projenin ortakları Bilim Merkezi Vakfı, Makro Değişim Şirketi ve Kobiline. Tüsmes Projesi ile ilgili bilgiler www.tusmes.com internet adresinden edinilebiliyor.

Projenin tanıtımını yapan Genel Koordinatör Meltem Kurtsan, projenin AB tarafından desteklendiğini hatırlatarak, temel amaçlarının KOBİler, üniversiteler ve bilim merkezleri arasında ortak bir çalışma kültürü oluşturarak, AB fonlarından daha fazla yararlanılmasını sağlamak olduğunu ifade etti. Kurtsan, özellikle, ‘AB’den nasıl fon kazanılır?’ sorusuna cevap verecek çalışmalar yapacaklarını vurgulayarak, bu amaçla İstanbul, Bursa, Adana, Gaziantep, Kayseri, Eskişehir ve Denizli gibi illerde bilgilendirme seminerleri düzenleneceğini ifade etti. Buna göre proje teklifi nasıl yapılır, nasıl yabancı ortak bulunur, kazanılan fonlar nasıl değerlendirilir, finansal ve idari sorunlar nasıl çözülür ve telif hakları nasıl düzenlenir gibi konu başlıklarıyla eğitim semineri verilecek. Proje tanıtımına Avrupa Komisyonu adına katılan Michele Genovese de sadece AB üyeleri değil, üye olmayan ülkelerde bile büyük bir ilgi ile karşılandığını belirtti. AB Altıncı Çerçeve Programı, 2002-2006 yıllarını kapsıyor ve toplam bütçesi 17,5 milyar Euro. Bu program takım çalışmasını özendirmeyi, geniş araştırma gruplarının oluşturulmasını ve bilgi paylaşımı ağlarını kurmayı ön planda tutuyor.
Zaman - Zafer Özcan

 

Mart 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz