reklam

21 Nisan 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Minik sanatçılara siz de destek verin

Beş yıldır prefabrik dünyada yaşayan depremzede çocuklar, nasıl bir ev istediklerini çizdi. Müzayedeyle satılacak resimlerden elde edilecek gelir, ev ve okul projeleri için kullanılacak

Marmara depreminden sonra yaklaşık beş yıldır prefabrik konutlarda yaşayan ve prefabrik okullarda eğitim gören çocuklar, 'ev özlemlerini' anlattıkları bir resim sergisi hazırladı.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'da depremzede çocukların resimleri, Capitol Alışveriş Merkezi'nde düzenlenecek müzayedeyle satışa sunulacak. Sağlanan gelirle 'otistik çocuklara özel derslik' de dahil olmak üzere prefabrik yaşam koşullarının iyileştirilmesi için projeler geliştirilecek.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren REMAX Türkiye'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen proje 1.5 ay önce başladı. Adapazarı'ndaki Adliye Türk Japon, Dernekkırı Mehmetçik, Alancuma, CAP Anamur, Abalı ve İsrail Türk Köyü prefabrik ilköğretim okullarında resim atölyesi çalışmaları gerçekleştirildi. Sponsorların sağladığı resim malzemeleri, öğrencilere dağıtıldı. Resim öğretmenleri, çocuklardan hayallerindeki evin resmini yapmalarını istedi. Toplam 1500 resmin içinden 50'sinin sergilenmesine karar verildi.

Çadırkentte büyüdü
Bu resimlerden birinde rengârenk ev, hacıyatmaz şeklinde. Deprem korkusuyla
büyüyen Çiğdem Tiryaki, Dernekkırı Mehmetçik İlköğretim Okulu 6-A sınıfı öğrencisi. Marmara depremini yaşadığında Çiğdem sekiz yaşındaydı. Yaşadıkları ev, ağır hasar gördü.

O evde kiracıydılar. Ama ev oturulamayacak bir hale geldikten sonra kiralar çok artmıştı ve babası işsiz kalmıştı. Çadırkentte aylar geçirdiler, daha sonra Dernekkırı'daki prefabrik konut alanına taşındılar. Çiğdem, prefabrik okulda okuma-yazmayı öğrendi.

'Güzel Yurdum, Güzel Evim' projesi için kendisine kâğıt ve boya malzemeleri verildiğinde Çiğdem, ne çizeceğini biliyordu. Tek odalı evlerindeki 'hacıyatmaz' oyuncağını. Onu karşısına aldı. Hayalindeki ev, bu oyuncağıydı. Onu çizdi.
Resmi çizerken yanında prefabrik konut koşullarında sağlığı bir türlü düzelmeyen beş yaşındaki kardeşi vardı. Şoförlük yapan babası yine iş bulamamış, konutun içinde sıkıntılı oturuyordu. Nihayet soğuk günler bitmişti, ama bir dahaki kış bir evin içinde olabilme imkânı görünmüyordu.

Müzayede 23 Nisan'da
Çiğdem Tiryaki'nin resminin de aralarında bulunduğu depremzede çocukların,
'sıcak bir ev özlemini' anlattıkları resim sergisi, yarın Capitol Alışveriş Merkezi'nde açılacak. 23 Nisan günü ise müzayedeyle resimler satışa sunulacak.

Sergi ve satışlar 25 Nisan'a kadar sürecek. Ayrıca resimlerin bir kısmı
www.remax-turk.com ve  www.remax.com 'de sergilenecek. Resim alma talepleri ise internet üzerinden de iletilebilecek.
Radikal

 

Nisan 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Ben van Berkel 27 Nisan 2004 günü saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.

Davetiye için tıklayın.

 


Philips Armatür'ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz