reklam

06 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Binanın altına yol yaptılar

Rize'de bir binanın altında kamyon geçecek büyüklükte yol, bitişiğindeki binanın teras katında ise halı saha bulunuyor. Merkeze bağlı Güzelköy ve YeniGüzelköy köylüleri, arazi kıtlığı nedeniyle kuran kursu binasını karayolu üzerine, halı sahayı ise yanındaki binanın teras katında yaptılar.

Yeni Güzelköy Muhtarı Bayram Ali Güloğlu, her iki köyün adıyla anılan 5 katlı kuran kursunun 1994'de hizmete açıldığını söyledi.

Kuran kursunun Güzelköy ve Yeni Güzelköy halkı tarafından toplanan paralarla iki köy arasındaki sınıra inşa edildiğini ifade eden Güloğlu, şunları söyledi:

''Güzelköy ve Yeni Güzelköy halkı yıllar önce kuran kursu inşa etmek amacıyla bir araya geldi. İnşaat için gerekli maddi kaynak köylüler tarafından sağlanacaktı. Ancak Doğu Karadeniz'in coğrafi yapısı nedeniyle arsa konusunda sıkıntı yaşanıyordu.

Kuran kursunun bir bölümünün her iki köyü birbirine bağlayan karayolu üzerine inşa edilmesi fikri ortaya atıldı. Fikir beğenildi ve kuran kursunun bir bölümü yol üzerine inşa edildi. 5 katlı ve yoldan 5.5 metre yükseklikte yapılan kuran kursu binasının altından kamyon dahil tüm araçlar rahatlıkla geçebiliyor.''

Güzelköy Köyü Muhtarı Nuri Tüylü ise yaşanan arsa sıkıntısını kursun bir bölümünü yol üzerine inşa ederek aştıklarını belirterek, ''Kuran kursunu ilk kez görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor, ancak fazla bir seçeneğimiz yoktu'' diye konuştu.

Arazinin engebeli ve kıt olması nedeniyle kuran kursunun yanında bulunan bir binanın teras katını halı sahaya dönüştürdüklerini anlatan Tüylü, ''Halı saha ile kuran kursu arasında bir geçit yaptık. Kurstaki öğrenciler ile köyün gençleri zaman zaman bu sahada futbol ve voleybol oynuyor. Böylece sportif faaliyetler için yer sorununu da çözmüş olduk'' dedi.

Rize Bayındırlık İl Müdürü Seyfettin Yılmaz, kuran kursunun zorunluluktan dolayı yol üzerine inşa edildiğini kaydederek, ''Bu durum yasal değildir. Ancak yolu kullanan köy halkından biri şikayetçi olmadığı müddetçe herhangi bir işlem yapılmaz'' dedi.
Hürriyet 

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz