reklam

19 Mayıs 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş, başkonsoloslara projelerini anlattı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul'da görev yapan 38 başkonsolosla Emirgan Beyaz Köşk'te verilen kahvaltıda biraraya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da görev yapan ve aralarında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu David Arnett, Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Sergey Velichkin, İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu Barbara Logan Hay, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Takeo Yoshikowa ve İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Amira Arnon'un da bulunduğu 38 başkonsolosla Emirgan Beyaz Köşk'te kahvaltıda buluştu.

İstanbul'da görev yapan başkonsoloslardan "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyeliği konusunda destek isteyen Başkan Topbaş, Başkonsoloslara İstanbul'da gerçekleştirmek istediği projeleri de anlattı. İstanbul'u dünya finans, moda ve turizm merkezi yaparak geçmişteki cazibesini tekrar kazandırmak istediklerini ifade eden Topbaş,"İstanbul dünya nüfusunun yüzde 50'sinin yaşadığı ülkelere 4 saatlik mesafede ve artık dünyada kentler yarışıyor. Gelişme yolunda bilgi ve deneyimlerimizi paylaşmayı ve birbirimize destek olmayı umuyorum" dedi.

İstanbul'un trafik sorununu raylı sistem, metro ve deniz ulaşımına ağırlık vererek çözeceklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş, bu konudaki ''yap-işlet-devret'' projelerine açık olduklarını vurguladı. İstanbul'un deprem riskiyle karşı karşıya bulunduğuna da işaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, geliştirilecek projelerle hem kentin yenileneceğini, hem de kentsel dönüşümün sağlanacağını kaydetti.

Yeraltı otopark yapımı konusunda başarılı firmaların tekliflerine açık olduğunu anlatan Topbaş, ayrıca İstanbul Boğazı'nı teleferikle geçmeyi öngören bir proje üzerinde çalıştıklarını ve böylece teleferikle Avrupa ile Asya yakaları arasında geçiş yapacak insanlara "mutluluk sertifikası" vereceklerini söyledi.

İstanbul'a, 1500'lü yıllarda Leonardo da Vinci'nin yapmak istediği cam köprüyü dizayn etmeye çalıştığını ifade eden Topbaş, ayrıca bir film çekimi için senaryo hazırlığı yaptıklarını dile getirdi. Dr. Mimar Kadir Topbaş, ismini açıklamadığı bir projesiyle de 250 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti. Türkiye'nin AB'ye üyeliğine de değinen Topbaş, "Dostlarımızdan, Türkiye'nin AB'ye üyeliğini desteklemelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Toplantıya katılan Başkonsoloslar adına bir teşekkür konuşması yapan Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Jan A. M. Giesen de, İstanbul'un, nüfusu çok fazla olmasına rağmen iyi işleyen bir şehir olduğunu belirtti ve Kadir Topbaş'ın belediye başkanlığı görevinde başarılı olacağına inandığını'' söyledi. Giesen, Türkiye'nin AB'ye üye olmasını umduklarını, üyelik durumunda İstanbul Olimpiyatları projesinin çok daha rahat gerçekleştirilebileceğini kaydetti.
İBB

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Anket

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz