reklam

20 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Türk Tasarımcılar Avrupa Yolunda

Mobilya, hediyelik eşya, takı, masaüstü aksesuarı, aydınlatma gibi yaşam tarzını ortaya koyan ürünleri sergileyen dünyanın en önemli fuarlardan biri, Tendence Lifestyle, 27-31 Ağustos tarihleri arasında Türk tasarımcıları ağırlayacak. Messe Frankfurt'un düzenlediği Tendence LifeStyle'ın Loft salonu daha önce de Meksika, Çek Cumhuriyeti ve İsrail'den gelen tasarımcı gruplarına ev sahipliği yapmış, dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

1988 yılından bu yana gerçekleştirdiği tasarım sergileri, yarışmalar, verdiği ödüller ve yayımladığı kitaplar ile Türkiye'de tasarımın gelişimine önemli katkılarda bulunan meslek kuruluşu ETMK (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) ve Messe Frankfurt işbirliğiyle yürütülecek sergi organizasyonunda, standın sloganı :

"Designers from Turkey
Designs from East to West"

Tasarım gündeminin aylarca oyalayan fuarın can damarı sayılacak Loft alanında120-130 m²'lik alan, slogan altında birleşecek ürünlere ayrılacak. Bu sebeple ETMK'nın katılımcılar arasında bir seçim yapması gerekecek. En geç 15 Haziran 2004 tarihine kadar teslim edilen tasarımlar arasından "fuarın genel teması ile uyumluluk, özgünlük, yenilik, işçilik" gibi kriterler esas alınarak eleme yapılacak. Bunun bir yarışma değil, zorunlulukların dayattığı bir seçim olduğunun altını çizen ETMK, seçici kurulda Messe Frankfurt Başkanı ve İstanbul ofisinden bir uzmanları ile tasarım sektöründen önde gelen isimlerin de yer alacağını belirtiyor. Objektiflik ve şeffaflığın temel ilkelerini oluşturduğunu da eklemekten geri kalmıyor. Tendence LifeStyle fuarında yer alacak standın tasarımı da yine aynı tarihte teslim edilen stand tasarım projeleri arasından seçilecek.

Üniversitelerinin uluslararası fuarlara gösterdiği ilgiye rağmen profesyonel düzeyde bir sergiyle yurtdışında ilk defa temsil edilecek Türkiye için bu, büyük bir şans elbette. " Böyle bir teklifin Messe-Frankfurt Almanya merkezinin de desteğiyle Türkiye'ye yapılmış olması Avrupa endüstrisi ve pazarının gereksinim duyduğu yenilik ve yaratıcılık için periferideki arayışının bir sonucu" diyen ETMK İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Alpay Er, bu şansı kullanabilmek için tüm meslektaşlarının, Türkiye'de tasarıma gönül ve emek veren herkesin desteğini, katılımını beklediklerini ifade ediyor.

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi edinmek için tıklayın.
Arkitera

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Endüstri ürünleri, moda, sahne dekoru tasarımcıları ve grafikerler tasarım dünyasındaki sorunlarını ve görüşlerini Tasarımcılar forumunda dile getirebilirler.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz