reklam

25 Mayıs 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Prof.Durugönül: ''Tarihi eserler zarar görüyor''

Mersin Üniversitesi Kilikia Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Serra Durugönül, tarihi mekanlarda pop ve rock müzik konserleri düzenlenmemesi gerektiğini açıkladı.

Durugönül, Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki tarihi ve turistik mekanlarda, ülkenin tanıtımı amacıyla verilen pop ve rock konserlerinde alkol tüketiminin de serbest bırakıldığını söyledi.

Durugönül, ''Tarihi yapılar yıpranmalara doğal değişimlerin yanı sıra insanlar da neden oluyor. Özellikle pop ve rock konserleri, kalıntıların yapısını zayıflatan etkenlerin başında yer alıyor. Dinleyiciler kalıntıların üzerine oturabiliyorlar, dans ederken alkolün etkisiyle mozaiklere basabiliyor" dedi.

"Klasik müzik konseri verilmeli"
Binlerce insanın aynı anda tarihi alanda dans etmesinin tahribatı arttırıp, eserlere zarar verdiğini belirten Durugönül, arkeoloji camiasının tanıtım uğruna yapılan bu etkinliklere olumsuz baktığını söyledi.

Durugönül, tarihi mekanlardaki konser organizasyonlarında tercihin klasik müzikten yana olması gerektiğini vurguladı.

''Kızkalesi konserlerinde önlemler alınsın''
Durugönül, Mersin Üçüncü Uluslararası Müzik Festivali kapsamında, kıyıya yaklaşık 200 metre uzaklıkta bulunan Kızkalesi'nde verilecek konserler konusunda da uyarıda bulundu.

Yakın zamanda kalenin kuzeybatısında bulunan kulenin aniden çöktüğünü anımsatan Durugönül, "Bütün tarihi mekanlardabu tehlike var. Ekim ayında kalede konserler verilmesi planlanıyor. Çok sayıda insanın kale içine girmesi büyük tehlike. Bu durum kalede hasara neden olabilir. Hemen olmasa da bir müddet sonra diğer kulelerde de çökme olayı yaşanabilir. Gereken önlemler alınmalı" dedi.
CNN Türk

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

İnşaat malzemelerinin uygulama teknikleri, özellikleri ve yeni malzemeler hakkında görüş alışverişinde bulunabilir, sorunlarınızı ve eleştirilerinizi Malzeme forumuna yazabilirsiniz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz