reklam

27 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Gaziemir-Buca işbirliği

Yüksel'in 1999 seçimlerinde kaybetmesinin ardından "rafa kaldırılan" proje, yeniden hayata geçecek ve ilçeye 1.5 kilometre uzunluğunda, içinde göletler de bulunan yeşil alan kazandırılacak

"Bu çalışma kent estetiğini değiştirecek"
Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, 5 yıldır bekleyen projesinin yapılacağı alanın kent estetiğini de büyük ölçüde değiştireceğini belirtti.

Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, önceki başkanlık döneminde hazırladığı "yeşil kuşak" projesini, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'dan alacağı destekle 5 yıl aradan sonra hayata geçirecek.

Başkan Yüksel'in 1999 seçimlerinde kaybetmesinin ardından "rafa kaldırılan" projeyle, ilçeye içinde yürüyüş yolundan, mini gölete kadar farklı düzenlemelerin bulunduğu 1.5 kilometre uzunluğunda yeşil alan kazandırılacak.

Yüksel, "Önümüzdeki günlerde Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy ilçemize gelecek. Projenin yapılacağı alanı birlikte gezeceğiz. Şeboy'un Yedigöller ve Gölet projelerini benzerini yapmak istiyoruz. Bu nedenle kendisinden destek alacağız" dedi.

Raftan indirdi
Gaziemir'de ikinci başkanlık dönemini sürdüren Adnan Yüksel, yarım kalan projelerine hız verdi.

Gaziemir Belediyesi eski başkanı İsmet Kılıç döneminde yarım kalan projelerini vatandaşlara söz verdiği gibi hizmete sunmak isteyen Başkan Yüksel, ilk adımı "yeşil kuşak" ile atıyor.

Önceki başkanlık döneminde proje aşamasına getirilip, uygulanacağı alan belirlenmesine rağmen "beklemeye alınan" proje 5 yıl aradan sonra uygulamaya geçecek.

Başkan Yüksel, vatandaşlara spor ve kültürel aktivitelerini gercekleştireceği alan kazandıracak projesinde "partidaşı" Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'dan yardım alacak.

Partili desteği
Başkan Yüksel, Buca'daki Gölet ve Yedigöller'in benzerini Gaziemir'e uygulamak istediklerini belirterek şöyle konuştu:

"Yeşil kuşak alanına binlerce insan gelecek. Bu projeyle vatandaşlar farklı aktiviteler yapma imkanı bulacak. Yeşil kuşak projemizi önceki başkanlık dönemimde hazırlamıştım. Tabii şimdi bazı revizyon çalışmaları olacak. Ancak, projemiz 5 yıl rafta kaldı. Şimdi Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'dan da destek göreceğiz. Önümüzdeki günlerde Başkan Şeboy, Gaziemir'e gelecek ve proje alanını birlikte gezeceğiz. Kendisinden fikir desteği alacağız."

En geç bir yıl içinde bitecek
"Yeşil Kuşak", Sevgi Mahallesi Pazaryeri ile Atatürk İlköğretim Okulu'nun yer aldığı 1.5 kilometre uzunluğundaki alanda yapılacak.

Bu hat boyunca kıyı şeridi gibi yürüyüş ve koşu yolu oluşturulacak.
Alanın ortasındaki farklı noktalarda da içinde kafeteryanın bulunduğu gençlik merkezi, 3 bin kişilik amfitiyatro, tenis kortu, futbol ve voleybol sahaları, mini futbol sahası, oturma grupları, piknik alanı, süs havuzları ve mini göletler yapılacak.

Önümüzdeki 3-4 ay içinde başlayacak çalışmaların ardından proje yaklaşık 1 yıl sonra hayata geçecek.
Yeni Asır - Nil Kuyumcu Aksüyek

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz