reklam

27 Mayıs 2004 Perşembe
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş: İstanbul'un arkeolojik haritasını çıkaracağız

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, UNESCO Özel Projeler Müdürü Minja Yang'ı Saraçhane Belediye Sarayı'ndaki makamında kabul ederek bir süre görüştü.

"Tarihe Sağlam Bir Çatı" kampanyası çerçevesinde, UNESCO ve Ulusal Ahşap Birliği'nin ortaklaşa yürüttüğü Zeyrek'teki tarihi ahşap evlerin restorasyonu projesi nedeniyle İstanbul'da bulunan UNESCO Özel Projeler Direktörü Minja Yang, İstanbul'un çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.

Minja Yang "UNESCO temsilcisi olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmaktan çok mutluyum. Buradaki amacımız, kültürel mirasa yönelik bir kalkınma. Ancak bu kalkınma sadece turistik anlamda değil, sosyal anlamda herkese eşitlik vaad eden bir kalkınma" dedi.

İstanbul'da 'Kent İzleme Atölyesi' kuruluyor...'
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da İstanbul'un kültürel zenginliğini geleceğe taşımak istediklerini belirterek; "Maalesef bugüne kadar İstanbul'un arkeolojik haritaları yapılmamış. İstanbul'un ihmal edilen arkelojik haritasının çıkarılmasına hız vereceğiz" diye konuştu.

Topbaş, görüşmeden sonra yaptığı açıklamada ise, UNESCO'nun İstanbul'un kültürel mirasının korunması konusundaki endişelerini paylaştığını belirterek, şöyle konuştu; "Bu endişeleri ben de taşıyorum. Bu ortak noktadan hareketle UNESCO ile İstanbul'un kültür mirasını daha iyi koruyabileceğimize inanıyorum. UNESCO uyarmasa bile, zaten biz, İstanbul'un kültürel mirasının korunması gerektiğinin farkındayız. Bu bizim için lazım. Kültürel mirasın korunması konusunda oluşturduğumuz atölyemiz herkese açık olacak. UNESCO da bu atölye de gelerek çalışmalarımızı izleyebilecek."

İstanbul'un kültürel mirasının korunmasına yönelik projeler üretmek amacıyla bir "Kent İzleme Atölyesi Araştırma Merkezi" kurmayı planladıklarını da ifade eden Başkan Topbaş, "Beyoğlu Belediyesi'nde uyguladığım bu yöntemi, şimdi kent ölçeğinde yapmayı düşünüyorum. Haliç Belediyeler Birliği'ne geçince bunu yapmak için uğraş verdik fakat olmadı. Şimdi ise bu işe Kültür Bakanlığı ve İstanbul Valiliği de destek veriyor. İçinde sivil toplum örgütlerinin, üniversitelerin, arkeologların, sanatçıların ve tarihçilerin de yer alacağı bu atölyede yaklaşık 50 kişi görev yapacak. Bu proje ile İstanbul'un kentsel dönüşüm planları hayata geçireceğiz. Bu proje kapsamında öncelikle Haliç Havzası'nı ele almayı hedefliyoruz. Kültürel mirasın korunması konusunda oluşturduğumuz atölyemiz herkese açık olacak." şeklinde konuştu.
İBB

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Photoshop, Freehand, CorelDraw, Illustrator ve diğer grafik programları ile ilgili sorularınız ve çalışmalarınız Grafik Programları forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz