reklam

01 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Tarihe Saygı/Yerel Koruma ödülleri - 2004 başlıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması'na başvurular 31 Mayıs 2004 tarihinden itibaren başlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Bakımlı Cepheler Projesi” ile kentin tarihi ve mimari dokusunu gün yüzüne çıkarırken, düzenlediği “Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri” yarışması ile de bu alanda duyarlı İzmirlileri ödüllendirmeye devam ediyor.

Son başvuru tarihinin 27 Ağustos olduğu yarışmaya tarihi mirasa sahip çıkan, koruyarak yaşatan, bu alanda emeği bulunan tüm hemşehriler katılabilir.

Kentli İzmirli, Basit Onarım, Esaslı Onarım, Emek Ödülü ve Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Koruma Katkı Ödülü’nün verileceği yarışmanın sonuçları 17 Eylül tarihinde açıklanacak ve kazananlar ödüllerini 25 Eylül 2004 tarihinde düzenlenecek ödül töreni ile alacak.

Yarışmanın asıl seçici kurulunda D.E.Ü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Emel Göksu, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İnci Kuyulu, ODTÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr. Gül Asatekin, Y.T.E Öğretim Üyesi Doç.Dr. Başak İpekoğlu, D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Akın Ersoy, Mimar Salih Zeki Pekin ve Şehir Plancısı Sena Erkan Yamaç yer alıyor.

D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eser Gültekin, D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd. Doç.Dr. Yasemin Sayar ve D.E.Ü Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr. Hayat Ünverdi yarışmanın yedek seçici kurul üyeleri arasında bulunuyor.

İzmir’de tarihi ve mimari özelliği olan çok sayıda dokunun ve yapının olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu değerleri kente ve kentliye kazandırmak için çalışıyoruz. Bakımlı Cepheler Projesi ile çok sayıda tarihi yapı onarımdan geçiriliyor” diye konuştu. Yetkililer konuşmalarını şöyle sürdürdü; “ Bu alanda belediye olarak yürütülen çabaların yanı sıra İzmirlilerin de kentin tarihine ve mimarisine sahip çıkmalarını istiyoruz.

Geçtiğimiz yıl tarihi mirasın korunması için hemşehrilerimizi özendirmek amacıyla Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödüllerinin ilkini düzenledik. Yarışmaya çok güzel eserler başvurdu. Bu yılda aynı ilgiyi bekliyoruz. Yarışmaya başvurular bugünden itibaren başlıyor.

Kentli İzmirli Ödülü, bakım ve restorasyon çalışmalarında bulunan usta veya usta ekiplerine Emek Ödülü verilecek.
Tek Yapı ve Tarihi Doku Ölçeğinde Başarılı Koruma Uygulamaları dalında ise bu alanda başarılı uygulama gerçekleştirmiş mimar, şehir plancısı, müellif ve yapımcılar ödüllendirilecek. Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma Dalında Katkı Ödülü ile de koruma konusunda eserler üreten gazeteci, yazar, araştırmacı ve sanatçılar ödüllendirilecek” diye konuştu.

Tarihe Saygı/Yerel Koruma Ödülleri Yarışması’na başvurmak isteyenler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarihsel Çevre ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü 5. Kat adresine şahsen müracaat edebilir.
İletişim numarası ise şöyle: 0232 482 11 70’den 235 veya
e-posta: [email protected]

İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Mayıs 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz