reklam

07 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Bursa'da tarihi kentler toplantısı

Tarihi kentlerin geleceği Bursa'da toplanan Tarihi Kentler Birliği'nin toplantısında ele alındı. Katılımcılar tarih mirasına sahip çıkabilmek için eylem planı hazırladı

Tarihi ve kültürel değerlerin geleceğe taşınması yönünde, ulusal ölçekte yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ile özel sektör ve kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmek için kurulan Tarihi Kentler Birliği, 2004 yılı 1. Olağan Meclis Toplantısı'nı Bursa'da yaptı. Tarihi Kentler Birliği Başkanı Erdoğan Bilenser, toplantının açılış konuşmasında, tarihi değerleri korumak ve gelecek nesillere aktarmanın, insanlığın ortak mirası olması nedeniyle herkesin görevi olduğunu söyledi.

Tarihsel sorumluluk
ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, ''İnsanlar gibi toplumlar da eğer tarihin önem verdiği büyük olguları görmezlerse, o toplumların geleceklerine dair soru işaretleri büyür'' dedi.

Sözen, yıkılmaz görülen büyük devletlerin, imparatorlukların tarih sahnesinden silindiğini anımsatarak, tarihsel deneyimlerden toplumların alacakları büyük dersler olduğunu ifade etti.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de kalkınmanın tarihsel zenginlikleri çoğu zaman olumsuz yönde etkilediğine işaret ederek, ''Hızlı nüfus artışı ve çarpık kentleşme tarih ve kültür varlıklarını tahribata uğratmıştır'' dedi.

Eyleme geçilmeli
Bursa Valisi Oğuz Kağan Köksal ise Tarihi Kentler Birliği'nin öncelikle tarihi koruma misyonunu ortaya koyduğunu ve bu çerçevede bir vizyon geliştirdiğini ifade ederek, artık nelerin yapılacağının tartışılması ve eyleme geçilmesi gerektiğini söyledi. Köksal, yerel yönetimlerin yetkilerinin artırılmasıyla tarihi koruma konusunda belediyelere daha büyük görevler düşeceğine dikkati çekti. Toplantıda, ayrıca üyelik başvuruları görüşülecek ve yeni yönetim belirlenecek.
Akşam 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz