reklam

07 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

İZSU'nun yatırım atağı sürüyor

İZSU yağmur suyu kanalları, su tutucu bentler, dere temizlikleri ve dere üzerlerinde yapılacak yaya köprüleri ile yaz aylarında da aralıksız çalışacak. Büyük Kanal Projesi’nin devreye girmesi, derelerin ıslahı ve yağmur sularının toplanması gibi çalışmalarla kentin altyapı sorununu büyük ölçüde çözen ve İzmir’e sorunsuz bir kış yaşatan İZSU Genel Müdürlüğü yaz aylarında da çalışmalarını aralıksız sürdürecek.

Dereler Temizleniyor 
İZSU kent genelinde temizlenmesi gereken dereleri tespit ederek çalışmalarına başladı. Metropol ilçelerde bulunan dereler baştan sonra temizlenerek kışa hazır hale getirilecek. 45 kişiden oluşan ekip dere yataklarında kirlilik yaratan poşet, kağıt, lastik, ot gibi malzemeleri kaldıracak.

Dere tabanı beton ise dereye atılan malzemeler elle toplanacak, dere tabanı beton değil ise iş makinesi ile çalışma yapılacak. Temizlenecek dereler arasında ilk etapta Karşıyaka’da Harmandalı, Balatçık, Maltepe, Peynircioğlu, Bostanlı, Ilıca, Tahtacı, Sehetçi; Bornova’da Laka, Bornova, Laka Deresinin kolları, Manda, Kazankulpu, Şeytan, Taşpınar, Piçi, Kavaklıdere, Gökdere, Kandere, Kırmızı Toprak ve Kocaboğaz Dereleri, Merkezde Meles, Kozağaç, Gaziemir Irmak ve kolları, Uzundere Deresi ve kolları, Çitlenbik Deresi ve kolları, Poligon, Yahya Deresi, Ziya Gökalp Deresi, Narlıdere Ilıca Deresi, Köroğlu, Cin Deresi ve Alionbaşı Deresi yer alıyor.

İzmir'de Su Taşkınlarına Son 
Bugüne kadar yürütülen çalışmalarla 100 kilometrelik yağmursuyu hattını tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü kente 15 kilometrelik yağmur suyu hattı döşemek amacıyla çalışmalara başladı.

Bu kapsamda Balçova Çetin Emeç, Eğitim Mahallesi, Buca Gazi Osmanpaşa Caddesi, Hürriyet, Menderes Mahalleleri, Konak Özgür, Umut Mahallesi, Uzundere Peker, Uzundere Mahallesi, Salih Omurtak Mahallesi, Karşıyaka Yamanlar, Şemikler, Omur ve Cumhuriyet Mahallelerinde ızgaralı yağmursuyu kanalı döşenerek kış aylarını sorunsuz geçirmeleri sağlanacak.

İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri eksik olan 15 kilometrelik yağmur suyu kanallarının tamamlanmasıyla kentin altyapı sorununda büyük bir aşama kaydedildiğine ve sistemin geliştirilmeye devam edeceğine dikkat çektiler.

Su Tutucu Bentler Yapılacak 
Taşkınları çözmek ya da hafifletmek için dere havzalarında, kaynaklarında yağmur suyunu 1 saat geciktiren toplam 118 rusubat tutucu bentler yapan İZSU önümüzdeki aylarda bu bentlere yeni ilaveler yapacak.

Dere Üzerlerinde Yayay Köprüleri 
Ayrıca ıslah sırasında derelerin üzerinde yer alan ve suyun akışını engelleyen köprüleri yıkarak yerine 78 adet daha hafif yüksek köprüler yapan İZSU önümüzdeki günlerde kent genelinde tespiti yapılan yaklaşık 50 noktada yaya köprüsü yapacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz