reklam

08 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Maçka Palas, 35 Milyon Dolara Park Hyatt oluyor

Para hesabı yapmayanlar için düşünülen otelin geceliği en az bin dolar olacak. En büyük avantajı şehrin merkezinde olması. 1922'de yaptırılan tarihi Maçka Palas, sahibi Doğuş Holding tarafından lüks bir butik otel haline dönüştürülüyor.

Doğuş Grubu'na ait İstanbul Maçka'daki tarihi Maçka Palas binası butik otel oluyor. Doğuş Holding'in tarihi yapıyı, Park Hyatt adıyla hizmete açıp işletilmesi konusunda uluslararası oteller zinciri Hyatt International ile anlaştıkları belirtiliyor. Maçka Palas'ın butik otel olarak işletilmek üzere uzun süredir görüşmeler yapıldığını belirten Doğuş Grubu yetkileri, sonunda projenin tatlıya bağlandığını belirttiler. Yetkililer, Maçka Palas'ın yaklaşık 80 odalı Park Hyatt adında butik otel olarak işletilmek üzere yeniden restore edileceğini ve bu amaçla yaklaşık 35 milyon dolar harcanacağını kaydettiler. Park Hyatt, Hyatt International bünyesinde bulunan dört markadan biri ve butik otel tarzına giriyor. Bir süre önce butik otellerinden sonuncusunu Milano'da açan Hyatt Internaional, Park Hyatt tipi butik otellerinden bir diğeri Paris'teki Park Hyatt Vandome ile geçen yıl en iyi otel ödülünü aldı.

1000 dolarlıklar Maçka'ya
Halen dünyada 12 Park Hyatt otelinin faaliyette olduğunu belirten Doğuş Grubu yetkilileri, Park Hyatt projesi için şunları söylediler: "İstanbul'da para hesabı yapmayanlar için lüks standartlarda iki - üç otel var. Bu otellerin başında Four Seasons ve Çırağan Kempinsky geliyor. Four Seasons işadamları için yer olarak biraz ters kalıyor. Maçka'daki Park Hyatt'ın yeri, para hesabı yapmayanlar, şehir merkezinde sokağa çıkıp yürüyebilecek ve istediği alışverişi yapabilecekler için ideal bir konumda. 70-80 odalı olacak. Lüks kategoriye girdiği için fiyatları biraz pahalı olabiliyor. 100 dolarlık müşteriler Taksim'deki otelde, 1.000 dolarlıklar Maçka'da kalacak. Maçka Palas'ın dış bölümü eski görünümünde olmakla birlikte içi daha önce yapılmış ve Körfezbank'ın merkezi olarak kullanılmıştı. Bu yüzden otel olarak yeniden yapılırken, çok büyük harcama gerekmeyecek. 30-35 milyon dolarla bu restorasyon tamamlanabilir."

Hyatt'ın ikinci oteli olacak
5 yıldızlı normal bir otelde oda fiyatları 100-300 dolar arasında değişirken, butik otellerde oda fiyatları 500-600 dolardan başlayıp, 4-5 bin dolara kadar çıkabiliyor. Doğuş Holding, 1994'te İtalyan asıllı Caivano ailesinden satın aldığı Maçka Palas'ı restore edip, alt katında ünlü Gucci ve Armani mağazalarını açmıştı. Geçen yılın sonunda Maçka Palas'ı tümüyle kiraya vermek gibi bazı arayışlarda bulunmuş, ancak Hyatt International'in İstanbul'da ikinci otel teklifi gelince bu düşüncesinden vazgeçmişti. Pritzker Ailesi'ne ait olan Hyatt International bünyesinde farklı kesimlere hitap eden üç markada 108 otel bulunuyor.
Sabah - Hayri Çetinkaya

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz