reklam

08 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Sabancı Gösteri Merkezi açıldı

Sabancı Üniversitesi’nde inşa edilen ve Sakıp Sabancı’nın vefat etmeden 3 gün önce davetlileri kendi yazdığı mektupla açılışına çağırdığı Gösteri Merkezi törenle açıldı.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu ve Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, merhum Sakıp Sabancı’nın, vasiyetiyle 75 milyon dolar değerindeki Sabancı Holding hisse senetlerini, Sabancı Üniversitesi’ne bağışladığını bildirdi.

Sabancı Üniversitesi’nde inşa edilen ve Sakıp Sabancı’nın vefat etmeden 3 gün önce davetlileri kendi yazdığı mektupla açılışına çağırdığı Gösteri Merkezi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Valisi Muammer Güler, Sakıp Sabancı’nın eşi Türkan Sabancı ve Sabancı Ailesi üyelerinin katıldığı törenle açıldı.

Güler Sabancı, 8 milyon dolara mal olan 4 bin 900 metrekare kapalı alana sahip 927 kişilik Gösteri Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, dünya üniversitesi olma hedefiyle yola çıktıklarını ve bugün üniversitenin master planının son parçası olan Gösteri Merkezi’nin tamamlanarak hizmete girdiğini söyledi.
Gösteri Merkezi’yle birlikte 32 binadan oluşan üniversite yerleşiminin toplam kapalı alanının 154 bin metrekareye ulaştığını anlatan Sabancı, üniversiteye bugüne kadar 212 milyon doları proje ve inşaatlar olmak üzere toplam 400 milyon dolar harcandığını söyledi.

İstanbul'un Kültürel Yaşamına Katkı
Gösteri Merkezi’nin, üniversitenin olduğu kadar İstanbul’un sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunacağını ifade eden Güler Sabancı, “Sayın Sakıp Sabancı, vasiyetiyle 75 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse senetlerini üniversitemize bağışlamış bulunuyor. Bu fon, üniversitemizin Ana Varlık Fonu’nun temel taşını oluşturuyor. Bir kez daha kendisini rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Güler Sabancı, Sakıp Sabancı’nın en son 12 Mart tarihinde üniversiteye geldiğini ve daha önce hizmete giren spor salonu ile Gösteri Merkezi’nin inşaatlarını gezdiğini anlattı.

Sakıp Sabancı’nın, Gösteri Merkezi için özel bir açılış istediğini belirten Güler Sabancı, “Zannediyorum şu anda bizimle beraber” dedi.

Törende, Sakıp Sabancı’nın 7 Nisan 2004 tarihinde davetlilere yazdığı ve açılış gününü o günden takvimlerine not etmelerini istediği mektubu da okundu.

Daha sonra ‘Siemens - Operanın Genç Yetenekleri’, Şef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrası eşliğinde Sakıp Sabancı anısına bir konser verdi.
NTVMSNBC

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Personel arayanlar, iş arayanlar, ilan vermek isteyenler, artık Arkitera Kariyer sayfalarında buluşuyor.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz