reklam

09 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Kaçak yapıya izin vermeyeceğiz

Türkiye gazetesini ziyaret eden Başkan Develioğlu, göreve geldiğinden bu yana karşılaştığı problemleri ve çözümlerini açıkladı. Ziyarette AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fikret Erdem, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Özgün ve Gazetemiz Genel Yayın Müdürü Fuat Bol hazır bulundu.

Yeşil alan yok
Bahçelievler’in en büyük probleminin, yıllardır göç alması ve kaçak yapıya göz yumulması sonucu sosyal tesis yapılacak boş alanın bulunamaması olduğunu söyleyen Develioğlu, buldukları en küçük alanı bile maksimum seviyede kullandıklarını söyledi. İlçede yeşil alan kalmadığından yakınan Develioğlu şunları söyledi: “Parkları da hesaba katarsanız kişi başına düşen yeşil alan miktarı 50 cm2’den az. Halkın, akşamları ailece gidip oturabilecekleri sosyal alanlar yok. Nerede bir boş alan var hemen bina dikilmiş. Binalar birbirine bitişik. Adı Bahçelievler olan ilçede bahçe yok. Arkadaşlarımızla toplandık ve bir karara vardık. Eskiler ne yapmış ise bu zamana kadar yapmışlar. Ancak biz bundan sonra izin vermeyeceğiz.”

5 yılda 10 yıllık iş
İlçenin en önemli problemlerinden biri olan Tavukçu Deresi’ni de İSKİ ile birlikte ıslah edeceklerini söyleyen Osman Develioğlu, “Yağmur suyu ile kanalı birbirinden ayırarak, bu alanı hem kokudan arındıracağız hem de yeşillendireceğiz. Daha önce buradan geçmek istemeyenler şimdi dinlenmek için buraya gelecekler” dedi. Hedeflerinin 5 yılda 10 yıllık iş yapmak olduğuna söyleyen Develioğlu şöyle konuştu: Öncelikle asfalt ve kilit taşı çalışmalarını hızla sürdürüyoruz. Köstebek yuvası haline gelen ilçede yollarımızı yürünecek hale getireceğiz.

Talatpaşa Caddesi’ne pazartesi günleri kurulan semt pazarına ilişkin 1999 yılından bu yana süren yargılamanın son bulduğunu ve artık pazartesi pazarının aynı alanda kurulamayacağını dile getiren Osman Develioğlu, “Ancak belirtmek isterim ki pazarcılarımızın meselelerine başka bir alanda çözüm bulabilmek için uğraşıyoruz.Yer meselesi hakkında çözüm üretmeye özen göstereceğiz” dedi.
Türkiye

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

17 Ağustos depreminden sonra kaliteli bina üretimine destek olmak amacıyla öncelikle 27 ilde başlayan yapı denetimi hakkında tüm konular Yapı Denetimi forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz