reklam

09 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Tarihi Kentler Birliği'nde Yeni Yöneticiler...

Tarihi Kentler Birliği 'nin (TKB) yeni yöneticileri, 05 Haziran 2004 Cumartesi günü Bursa'da toplanan Birlik Meclisi 'nde seçilerek göreve başladılar.

Tayyare Kültür Merkezi 'ndeki toplantıya, birliğe bağlı belediyelerin 28 Mart 2004 yerel seçimleriyle belirlenen başkan ve meclis üyeleriyle birlikte önceki dönemin encümen üyeleri, meclis başkan vekilleri, tüzüğe göre mecliste yer alan hükümet dışı meslek ve kültür kuruluşlarının temsilcileri ile dört yıldır görev yapan TKB Danışma Kurulu üyeleri de katıldılar.

2000 yılının temmuz ayında da aynı tarihsel mekânda yapılan kuruluş toplantısıyla birlikte TKB Başkanlığı'nı üstlene n ve 2002'deki seçimde bu göreve yeniden getirilen, dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan Bilenser veda konuşmasında dedi ki:

''Bu birliğin temelinde ulusal kültür mirasımıza hep birlikte sahip çıkma bilinci ve heyecanı var. Bu nedenle 4 yıldır siyasi ayrılıklar asla gündeme gelmedi ve tüm partilerden, tüm görüşlerden yönetici ve uzman arkadaşlarımızla, ülkemizin ve kentlerimizin kimlik değerlerini koruyarak geleceğe taşıma hedefimizde gönül birliğiyle çalıştık...''

Meclis toplantısında Birlik Başkanlığı'na tek aday olan ve oybirliğiyle seçilen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Mehmet Özhaseki de teşekkür konuşmasında şunları vurguladı: ''Aynı ilke ve inançlar içersinde, TKB'nin Türkiye'de başlattığı uygarlık zenginliklerimize bağlı belediyecilik anlayışını daha da yaygınlaştırmak için yola devam edeceğiz. Bu sorumluluğun yerel yönetimler yasalarında daha açık ve etkin yer alması için de çabalarımızı yoğunlaştıracağız...''

Partiler arası birlik
TKB Başkanlığı'nı Bilenser'den ''umut'' yüklü alkışlarla devralan Özhaseki, AKP üyesi... Başkanla birlikte TKB'yi yönetmek üzere yine tümü oybirliğiyle seçilen öbür yetkililer ise şu isimlerden oluştular:

Birlik Başkanvekili: Ülgür Gökhan ... Çanakkale'nin CHP'li belediye başkanı ve TKB etkinliklerine en aktif ve geniş katılımla destek verenler arasında.

Encümen üyesi: Naif Alibeyoğlu ... Kars'ın AKP'li belediye başkanı. Önceki dönemde de hem belediye başkanı hem de TKB encümen üyesiydi.

Encümen üyesi: M. Rıza Yalçınkaya ... Bartın'ın önceki dönemde de DSP'li belediye başkanıydı ve aynı partiden adaylıkla kentinde yeniden seçildi.

Encümen üyesi: Osman Gürün ... Muğla'nın önceki dönem de ve şimdiki CHP'li belediye başkanı. SİT alanını koruma sözüyle ikinci kez seçildi.

Encümen üyesi: Şehmuz Nasıroğlu ... Midyat'ın önceki dönemde ve şimdiki DYP'li belediye başkanı. TKB'nin aktif katılımcılarından...

Aynı seçimde, Birlik Meclisi'nin başkanvekilleri Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci (AKP) ile Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş (MHP) olurken, meclis kâtipliklerini ise Erbaa Belediye Başkanı Ahmet Yenihan (MHP) ile Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı (AKP) üstlendiler...

Bu tablo, özellikle ''siyasi dağılım'' açısından TKB'nin geleceği için umutları diri tutuyor.

Çünkü, 28 Mart 2004 seçimlerindeki ''AKP ağırlıklı'' genel sonuçlar, TKB üyesi belediyelere de yansımıştı. Ne var ki TKB Meclisi'nde bir araya gelen bu belediyeler, birliğin en temel ilkesi olan; ''tüm siyasi eğilimlerin tarihsel ve kültürel mirasın korunması hedefinde ortak duygularla güç ve eylem birliği yapması'' nı titizlikle gözettiler. Sonuçta, hemen tüm partilerden belediye başkanlarının yine ''birlikte'' görev yapmalarını sağlayacak bir yönetim kadrosu oluşturdular.

TKB Meclisi'ni ve yeni seçilen yönetim kadrosunu kutluyoruz. Kentlerimizin kimlik ve yaşam kaynaklarını gözeten bir belediyeciliğin ''okulu'' haline gelen bu birliğin ülkeye örnek olmayı sürdüreceğine inanıyorum.
Cumhuriyet - Oktay Ekinci

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz