reklam

12 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Türkiye, Afganistan'a il imar timi göndermeyecek

Türkiye, Afganistan'a il imar timi gönderme önerisini geri çekti.

Afganistan'ın kuzeyindeki Takar bölgesine il imar timi göndermeyi öngören Ankara, NATO'nun Takar'da ihtiyaç olmadığını belirtmesi üzerine projeyi askıya aldı.

İttifak'a, Türkiye'nin Afganistan'da önerilen bölgelere il imar timi göndermeyi düşünmediği resmen iletildi.

Öneri Türkiye'den gelmişti
NATO'dan gelen çağrı üzerine Türkiye, Afganistan'da yaptığı incelemeler sonucunda hem lojistik hem de bölgenin etnik yapısı nedeniyle ülkenin kuzeyinde bulunan Takar'da il imar timi kurmayı önermişti.

Ancak İttifak'ın Afgan yönetimiyle yaptığı görüşmeler sonucu ortaya çıkan öncelikli bölgeler arasında Takar bulunmuyor.

NATO Herat ve Kandahar'ı önerdi
NATO Türkiye'ye Takar'da ihtiyaç olmadığını belirtip, Herat ve Kandahar'ı önerdi. Ancak Ankara'nın tutumu, 'ya Takar'a gideriz, ya da hiç gitmeyiz' yönünde oldu.

NATO'yla yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamayınca, Ankara, Afganistan'a bu aşamada il imar timi gönderme niyeti taşımadığını resmen iletti. Bildirim NATO'nun hem askeri hem de sivil kanadından yapıldı.

Öte yandan, Afganistan'da görev yapan NATO gücü İSAF'ın ülkede kurulacak il imar timleri üzerinden genişlemesi planlanıyor.

İl imar timleri sivil ve askeri yetkililerden oluşuyor. İl imar timlerindeki askeri unsurların NATO komuta kontrolüne geçmesi öngörülüyor.

İSAF'ın il imar timleri üzerinden genişlemesinin birinci aşamasının harekat planı hazırlandı. İstanbul'da yapılacak NATO zirvesi sırasında harekat planının uygulama emrinin verilmesi bekleniyor.
CNN Türk 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz