reklam

12 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Topbaş, 'Hazır Beton Birliği'nin ödül törenine katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, 'Hazır Beton Birliği' tarafından Yeşilköy Dünya Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirilen '1. Mimarlık Ödülleri' törenine katıldı.

Törende Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Hakan Gürdal, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mahmut Küçük, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turan Erdoğan ile Hazır Beton Birliği'nin üyeleri ve mimarlar da yer aldı.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin ve betonun tarihi gelişiminin anlatıldığı bir sinevizyon gösterimi ile başlayan programda konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul gibi hızla büyüyen şehirlerde mimarinin doğru gelişmemesiyle, birçok sıkıntı yaşandığını söyledi.

"Şantiyelerde beton ve malzeme eğitimi verilmelidir..."

Türkiye'nin ve İstanbul'un deprem kuşağında bulunması nedeniyle yapılarda betonun çok doğru kullanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Topbaş; "Umuyorum ki, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından bu yıl ilki verilen mimarlık ödülleri betonun doğru kullanılması konusunda topluma bir ikaz görevi ifa eder. Bize düşen kalitesiz betonun İstanbul'a sokulmasını ve binalarda kullanımını önlemektir" dedi.

Bir bina için yapım ruhsatı alındıktan sonra inşaatta çalışacak personelin beton ve malzeme konusunda eğitimden geçirilmesi gerektiğinin de altını çizen Mimar Topbaş, şöyle konuştu; "Mimarlar ve mühendisler tarafından verilecek küçük bir eğitimle, inşaatı yapacak firmanın elemanlarına mutlaka önce malzeme ve ekipman tanıtılmalıdır. Malzemenin nasıl kullanıldığında doğru bir yapı inşa edileceği küçük büyük bütün şantiyelerde personele hatırlatılmalıdır."

Törende konuşmaların ardından başarılı projelere imza atan mimarlara protokol üyeleri tarafından 'Mimarlık Ödülü' takdim edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş da "Antalya Belek Golf Kulübü"nün projesini çizen Mimar Cafer Bozkurt'a birincilik ödülünü verdi ve ödül alan mimarları tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Topbaş, Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından düzenlenen fuarı ve ödül alan projelerin yer aldığı sergiyi de büyük ilgiyle gezerek yetkililerden bilgi aldı.
İBB

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz