reklam

15 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Yaya geçitlerine sesli uyarı sistemi

İzmir Büyükşehir Belediyesi kentte yaşayan engellilerin hayatını kolaylaştırmak için sürdürdüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Daha önce görme özürlü vatandaşların metro istasyonlarını kolaylıkla bulmalarını sağlamak amacıyla asansörlere sesli uyarı sistemi takan İzmir Büyükşehir Belediyesi şimdi de yaya geçitlerine sesli uyarı sistemi takıyor.

Böylelikle görme özürlü vatandaşlar yaya geçitlerinden güvenlik korkusu yaşamadan geçebilecek.

Başta Bahribaba Parkı, Sevinç Pastanesi önü ve Karşıyaka İskele’de başlatılan uygulama kent genelinde diğer yaya geçitlerinde de hayata geçecek.
Uygulamanın kendilerine büyük bir rahatlık getirdiğini belirten Çağdaş Görmeyenler Derneği Başkanı Celil Orhan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Trafik İşleri Müdürlüğü’ne teşekkür etti. Trafik İşleri Müdürlüğü’nün kendilerini arayarak yaya geçitlerine sesli uyarı sistemi takmak istediklerini belirten Orhan, “ Bizden yoğun olarak kullandığımız geçitlerin listesini istediler. Biz de kendilerine en çok sıkıntı yaşadığımız ve yoğun olarak kullandığımız yaya geçitlerinin isimlerini verdik. Bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi her konuda bize destek oldu, Derneğimizin binasına daha rahat ulaşabilmemiz için sesli uyarı sistemi de taktı. Tüm görme özürlü arkadaşlarım adına belediyeye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler bölümünde okuyan Güler Güntekin derneğe ulaşmak için her gün Yeni Karamürsel önündeki yaya geçidinden geçtiğini sesli uyarı cihazı takıldıktan artık korkmadığını belirterek, belediyenin bu tür hizmetlerinin devamını diledi.

Sesli uyarı sistemi Hatay Üçyol Metro çıkışı, Fevzipaşa Bulvarı girişi, Gazi Bulvarı girişi, Çankaya Fevzipaşa Kavşağı, Gazi Bulvarı Kavşağı, Basmane Gar Fevzipaşa Caddesi, Konak Doğumevi Karşısı’nda bulunan yaya geçitlerine de takıldı.

Önümüzdeki günlerde Buca Eğitim Fakültesi önü, Karabağlar Cumhuriyet Lisesi kavşağı, İnönü Lisesi Pazar yeri kavşağı, Mezarlık başı Kemeraltı girişi, İkiçeşmelik Kestelli Durağı yaya geçitleri de sesli uyarı sistemine alınmış olacak.
İzmir Büyükşehir Belediyesi

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektöründe faaliyet gösteren inşaat, makina, ve elektrik mühendislerine yönelik konular Mühendisler forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz