reklam

16 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

Gölcük mevzuat kurbanı

Eşsiz tabiat güzelliğiyle, her yıl binlerce turisti ağırlayan Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri içler acısı durumda. Tesisler, yüksek kira bedeli nedeniyle kaderine terk edildi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nde krater gölün çevrelediği çam ormanı içindeki Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri'nin içler acısı durumu tepkilere neden oluyor. Tenis kortu, voleybol ile basketbol sahalarının yer aldığı dinlenme tesisleri çürüyor.

Kütahya Orman İşletme Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Milli Parklar Şefliği'nce, bakım ve onarımı yapılan Gölcük Orman İçi Tesisleri, her yıl kurum tarafından ihaleye çıkarılarak bir yıllığına özel sektöre kiraya veriliyordu. Bu yıl 6 milyar gibi yüksek bir bedelle ihaleye çıkarılan Gölcük Dinlenme Tesisleri'ne talip çıkmadı.

Çöplüğe döndü
Bir yandan pikniğe gelen vatandaşların duyarsızlığı bir yandan yetkililerin ilgisizliği iç Ege'nin önemli turizm alanlarından Gölcük Orman İçi Dinlenme Tesisleri'ni bir anda çöplüğe çevirdi. Simav Kaymakamı Günay Özdemir, 'Gölcük'ü bu haliyle görünce içim sızlıyor. Ancak mevzuat elimi kolumu bağlıyor. Bir şey yapamamanın üzüntüsü beni kahrediyor' dedi. Kaymakam Özdemir, 'Konuyla yakından ilgileniyorum. Kütahya'nın diğer yörelerinde de bu tür piknik alanları var. Müdürlük bu yerler için yıllığına 500 milyon lira gibi düşük bir bedelle ihaleye çıkıyor. Simav Gölcük için de uygun bir bir bedelle ihale açılırsa özel sektörden talip olanlar çıkacaktır. Hatta ben Belediye Başkanımıza da teklif götürdüm. Belediye 2 milyar liraya kadar bu ihaleye girebileceğini ve Gölcük Dinlenme Tesisleri'ni yeniden eski haline getirebileceğini söyledi. Ancak Kütahya'daki yetkililere sesimizi duyuramadık ' diye konuştu.
Akşam

 

 

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Koruma, restorasyon, sanat tarihi ve arkeoloji sorunlarını, düşüncelerinizi Koruma ve Restorasyon forumuna yazabilirsiniz. 

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz