reklam

18 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Enayiler plajı...

İSKİ'nin İstanbul Boğazı ve Marmara Denizi'nde yaptırdığı 'Su kalitesini izleme çalışması'na göre, bu yaz kentin 65 noktasında denize girilebilecek.

İşin içinde İTÜ ve Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün de adı geçtiği için bilimsel bir çalışma olduğuna hiçbir kuşku yok.. Benim tahminime göre bilime inanmayanlar İstanbul'dan kaçıp kendilerini güney sahillerine atacaklar. Bilime inananlar ise burada kalıp cayır cayır yanacaklar.

Hiçbir bilimsel tarafı olmayan benim tahminimin ilk işaretini Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk verdi.

Başkan semtin eski plajlarını yeniden halkın istifadesine sunmaya hazırlanıyordu.

Bunların başında da ünlü Moda Plajı geliyordu ve Başkan plaj çalışmaları hakkında şu bilgileri veriyordu:

'Moda plajı nostaljik bir anlayışla yeniden hazırlanıyor. Eski Moda Plajı'nın çeşitli bölümleri vardı... Sporcular iskelesi, tekaütler iskelesi, bakireler iskelesi gibi...Bir tanesine de üstü çok ıslanıp koşuşanların düşmesine neden olduğundan 'enayiler iskelesi' denilirdi.'

İşte Kadıköylüler bu iskelelerde denize girip serinleyecekti.

Ben dün Moda Plajı'nın olduğu yere gidip baktım ve bu bölgeye tümüyle 'Enayiler plajı' denmesinin daha uygun olacağını düşündüm.

Çünkü söz konusu yerde şu ana kadar yapılmış hiçbir çalışma yoktu. Sonradan park yapılan alan hala park halindeydi. Ve bu bölgeye akan Kurbağalıdere, bölgenin varoş kalabalığının tüm dışkısı ve idrarıyla, bulaşık-çamaşır suları ve patlıcan, biber, domates atıklarını, plastik torbaları, hatta tencere-tava ve -inanılması güç olmakla birlikte- otomobil lastiği, tahta karyola ve saman yataklarını taşıyordu.

Haksızlık olmasın; Kadıköy Belediyesi'nin burada yaptığı tek çalışma derenin denize yaklaştığı noktada gerilmiş bir su üstü setiydi. Sürüklenen atıkların 'yükte ağır, pahada hafif' olanları bu sete takılıyor, sıvı atıklar ise 'Enayiler plajı'na doğru yayılıyordu.

İşte Başkan'ın 'sevgili Kadıköylülere sunduğu hizmet' buydu.

İSKİ'nin bir başka bilimsel projesine göre, Kadıköy Atık Su Arıtma Tesisi, kanalizasyon sisteminden gelecek atık suları Boğaziçi ters akıntısına borularla ulaştırarak Karadeniz'e akıtacaktı.

Aslında sistemde bir değişiklik olmadı. Tesis bütün görkemiyle olduğu yerde duruyor. Ne var ki, atık suları Tesise bağlayacak olan borular da Kadıköy Parkı'nın ortasında duruyor.

Yani tesis hazır; atık suları Karadeniz'e akıtacak olan borular da bağlandı. fakat atık suları getirecek olan borular henüz yolda...

'Döşendi' diyen benimle gelir, duruma bakar ve iddiasından anında vazgeçer.

İnanmayan olursa kendilerine bu yaz 'Enayiler plajı'nı önermekten başka yapacak bir şey yok !
Akşam - Yalçın Pekşen

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz