reklam

18 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

İstanbul'un kalbi 3 gün duracak

NATO Zirvesi, İstanbul'da ulaşımı felç edecek. Atatürk Havalimanı'ndan itibaren yollar kapanacak. Metro duracak. İskeleler açılmayacak.

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da 28 - 29 Haziran'da düzenlenecek NATO Zirvesi sırasında alınacak güvenlik önlemlerini açıkladı. Çok geniş tedbirlerin alınacağı zirve boyunca, İstanbullular özellikle ulaşım konusunda büyük sıkıntı çekecek. Tedbirler heyetlerin geliş tarihi olan 27 Haziran'da başlayacak, 30 Haziran'da son bulacak. Güler, bilgilendirme toplantısını İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki kompleksinde düzenledi.

"İstanbul NATO Zirvesi'ne hazır" diyerek söze başlayan Güler, ciddi bir terör tehdidinin söz konusu olmadığını belirterek, "Böyle bir tehdidi önleyecek güçteyiz. Bu zirvenin düzenleyicisi, Türkiye Cumhuriyeti'dir" dedi. Zirve boyunca halkı bilgilendirmek üzere "Zirve Danışma Hattı" kurulduğunu bildiren ve vatandaşlardan anlayış beklediklerini vurgulayan Güler, alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

Zirve Vadisi Bariyerle Çevrilecek
Cumhuriyet Caddesi, Taksim Gezi Parkı, İnönü Stadı, Küçükçiftlik Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Valikonağı Caddesi arasında kalan alan "Zirve Vadisi" olarak tanımlandı. Bu bölgenin tamamı bariyerlerle çevrilecek ve güvenlik güçlerince kontrol altında tutulacak. 26 Haziran 2004 gecesinden 30 Haziran 2004 sabahına kadar sadece belli noktalardan kontrollü giriş yapılabilecek.

İkinci Bölgeye Kontrollü Geçiş
Eytam, Abdi İpekçi ve Mim Kemal Öke caddeleri Zirve Vadisi için "2. Güvenlik Bölgesi" olarak adlandırıldı. 2. Güvenlik Bölgesi'nde ikamet eden ve işyeri sahibi vatandaşlar, belirlenmiş kontrol noktalarından geçecek. Bu bölgedeki insanlara ve işyeri sahiplerine herhangi bir kart verilmesi söz konusu değil.

Cumhuriyet Caddesi de Trafiğe Kapalı
Divan Kavşağı ile Valikonağı Caddesi arasındaki Cumhuriyet Caddesi araç trafiğine kapalı. Cumhuriyet Caddesi'nin Dolapdere tarafındaki kaldırım, yaya kullanımına açık olacak. Radyoevi tarafında kalan işyeri ve ikametlere yayalar kontrollü geçiş yapabilecek.

Havaalanından Vadiye Kadar Yollar Kapalı
27 - 29 Haziran'da havaalanı sahil yolu, araç trafiğine kapatılacak. 28 Haziran'da kontrollü araç geçişine izin verilecek. Sahil yoluna çıkışı bulunan bütün cadde ve sokaklar da trafiğe kapalı olacak. Sayısı 184 olan bu cadde ve yollardan sahile çıkış mümkün olmayacak.

Boğaz Geçişlerine Kısıtlama Getirildi
27 - 29 Haziran arasında Boğaz'da trafik geçici olarak askıya alınacak. Tehlikeli kargo taşıyan gemiler bu sürede geçiş yapamayacak. Yolcu gemileri ve kuru yük gemileri boğazlardan kontrollü geçebilecek.

Metro Seferleri Yapılamayacak
27 - 29 Haziran arasında Mecidiyeköy - Taksim arasında metro seferleri yapılmayacak.

Arabalı Vapur ve Feribotlar İptal
Deniz Otobüsleri'nin (İDO) 27 - 29 Haziran arasında Yenikapı - Bandırma - Yalova hattı arabalı vapur ve feribot seferleri iptal edildi. Bu hatta sadece yolcu taşıyan deniz otobüsleri çalışacak. Aynı tarihlerde Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne (TDİ) ait arabalı vapurlara sadece yolcu alınacak.

Balıkçı Tekneleri İçin Boğaz Yasak
Balıkçı tekneleri boğaz bölgesinde denize açılamayacak.

Kapalı İskeleler
Ortaköy ve Barbaros İskelesi'nden 27 Haziran saat 08.00 ve 30 Haziran saat 06.00 arasında sefer yapılmayacak. Beşiktaş İskelesi'nden ise bu sürede Beşiktaş-Üsküdar-Kadıköy hattına vapur seferlerinin sayıları çoğaltılacak. İDO seferleri ise Kabataş'a kaydırılacak. Karaköy ve Eminönü iskelelerinde TDİ seferleri yapılacak. Sirkeci-Harem arabalı vapuru ise araç değil, sadece yolcu taşıyacak.

Galata Köprüsü Kapatılabilir
Galata Köprüsü gerekli görüldüğü takdirde çift yönlü olarak geçişe kapatılabilecek.
Milliyet

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz