reklam

18 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Sezer: "Türkiye'de, toprak aşınması yaşanıyor"

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Türkiye'nin, toprak aşınmasının yoğun biçimde yaşandığı ülkeler arasında yer aldığını anımsatarak, çevreyle ilgili stratejilerin geliştirilmesi ve yatırım kararlarında çevre politikalarının etkin kılınmasının önemine işaret etti.

Sezer, "Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Sezer, insanlığın, geride bıraktığımız yüzyılda bir yandan her alanda büyük ilerlemeler elde ettiğini, diğer yandan da dünya ve doğal yaşamı tehdit eden çevre sorunlarının yarattığı yıkımın etkilerini yakından duyumsadığını belirtti.

Sezer, yaşamın sürdürülebilirliği ve dünyanın geleceği yönünden kaygıları artıran çevre sorunlarının, doğal dengenin bozulmasına, insan yaşamı için büyük öneme sahip toprak, su ve havanın kirlenmesine, verimli toprakların yok olmasına, çölleşme, kuraklık ve açlık gibi tehlikelerin oluşmasına yol açtığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Sezer şöyle konuştu:

"Kaynaklar ile kalkınma arasındaki dengenin gözetilmemesi, yatırımların plansızlığı, yanlış tarım tekniklerinin uygulanması, verimli tarım arazilerinin tarım dışı kullanılması, bitki örtüsünün yok olması, ne yazık ki, toprak aşınmasının hızını artırmaktadır.

Ülkemizin verimli topraklarının günden güne azalması, bugün yaşanan sorunların ve gelecekte yaşayacağımız çölleşme ve kuraklık tehdidinin ayırdına varılmasını zorunlu kılmaktadır.

Çölleşme ve kuraklığa karşı yürütülen uygulamalarda, devletin yanı sıra, sivil toplum kuruluşlarının etkinliklerinin ve bireysel inisiyatiflerin özel önemi bulunmaktadır."

Cumhurbaşkanı Sezer, dünya üzerinde sınırlı olan verimli toprakların yok olmasının engellenmesi yönündeki çalışmalara destek verilmesinin gelecek kuşaklara karşı sorumluluk olduğunu vurguladı.
Haber Türk

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz