reklam

19 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Cenova bir haftalığına Galata'ya taşınıyor

Galata'da düzenlenecek Galata: Cenova Buluşması İstanbul'da Cenova havası estirecek
Galata: Cenova Buluşması 22-27 Haziran tarihleri arasında Galata, İtalyan Kültür Merkezi, Tünel Meydanı, Galip Dede Caddesi ve Ceneviz Ticaret Sarayı arasında bulunan bölgede gerçekleştirilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve İtalyan Kültür Merkezi tarafından düzenlenen, Barilla'nın da sponsor olduğu etkinlikte bölge Cenova'yı temsil eden flama ve bayraklarla süslenecek. Hafta boyunca Galata'da Ceneviz havası esecek. Sokaklarda Ceneviz müzikleri çalacak, restoranlarda Ceneviz yemekleri yenilecek.

Her yıl bir Avrupa kenti, Avrupa kültürlerinin ve paylaştıkları değerlerin zenginliğini ve çeşitliğini vurgulamak, Avrupa Birliği vatandaşları arasında daha büyük bir tanışıklığı sağlamak amacıyla Avrupa'nın kültür başkenti seçiliyor. 2004 yılının kültür başkenti de İtalya'dan Cenova oldu. Bu kent, kültürel ve yerel değerlerini düzenlediği etkinliklerle diğer Avrupa kentleriyle paylaşacak. Bu kapsamda düzenlenen etkinliklerin ana teması Galata: Cenova Buluşması olarak belirlendi. Avrupa Birliği içinde düzenlenen bir kültürel etkinlik olan programın 2010 yılı adayı İstanbul. Bu yüzden bu yıl kültür başkenti seçilen ve İstanbul ile tarihi bağları olan Cenova'nın, Galata'da böyle bir etkinlik düzenlemesi adaylık sürecine hazırlanan İstanbul için önemli bir deneyim anlamına geliyor. Galata: Cenova Buluşması birlikte yaşanan tarihi anımsatarak İstanbul'un Avrupa ile güçlü tarihi bağlantılarının altını çizmekle kalmayacak, İstanbul'la ilgili çeşitli etkinlik ve projeler geliştirilmesine de olanak sağlayacak.

Restoranlarda Ceneviz mönüsü, Tünel ve Galata'da müzik dinletileri var
Hafta boyunca Gülsün Karamustafa'nın Galata: Cenova-Küçük Pencereler Kazmak adlı kişisel sergisi Galata ile aynı anda Cenova'daki Museo dell'Academia Linguistica di Belle Arti'de açılacak. Sergi bir zamanlar Ceneviz kolonisi olan İstanbul'un tarihi Galata semti ile Cenova'nın ortak geçmişleri ve bugünleri arasında bir köprü kuruyor. Sergi Galata ile Cenova'yı yan yana getiren fotoğraflardan ve iki genç kadının makarna pişirirken yaptıkları gündelik yaşama ve kimliklerine ait sohbeti içeren video filminden oluşuyor. Bereketzade Mahallesi Kartçınar Sokak'taki sergiyi pazartesi hariç her gün 15.00-20.00 saatleri arasında gezebilirsiniz.

24 Haziran'da saat 18.30'da İtalyan Kültür Merkezi'nde Avrupa Siyasal Birliğinin Oluşumunda Kültür ve Sanatın Rolü başlıklı atölye çalışmasında Vasfi Kortun, Serhan Ada ve Ali Akay İstanbul'un uluslararası kültür sermayesini nasıl harekete geçirilebileceğini tartışacak. Hafta boyunca Anemon Teras Bar, Karaköyüm Restoran, Galata Evi, Mavi-Beyaz Rum Meyhanesi, Four Seasons ve Gurmelit Pera gibi mekanlarda Ceneviz aşçı Walter Arenzani'nin oluşturduğu Ceneviz yemekleriyle hazırlanan mönüler ve Ceneviz şarapları hem öğle hem de akşam saatlerinde tadılabilecek. Ancak Anemon Teras dışında yemek yemek istiyorsanız bu yerlere rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Galata bölgesini tanıtmak amacıyla Galata'da Ceneviz İzleri başlığında üç tarih turu düzenlenecek. Tünel ve Galata meydanlarında kurulacak sahnelerde Galaturka, Kent Beşlisi, Borusan Quartet, rahip Giuseppe Gandolfo, Ceneviz ve İtalyan müziğinden örneklerin yer aldığı dinletiler gerçekleştirecek. Loretta Laşko ise dünya danslarından örnekler sunacak.

Tarih meraklıları için etkinliklerde yer almak üzere İstanbul Arkeoloji Müzesi'nden gönderilen Roma uygarlığına ve Helenistik döneme ait heykellerin özel kopyaları 28 - 29 Haziran tarihlerinde Topkapı Sarayı'nda sergilenecek.
Tel: (0212) 244 71 64
Milliyet

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektörü de Müzik dinler; beğendiğiniz solistler ve gruplar, önerileriniz, konserler burada...

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz