reklam

19 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Denizli Meydan Savaşı!

Kaçak AKP İl Merkezi'nin bulunduğu Delikliçınar Meydanı'nı yeniden düzenleme kararı alan Denizli Belediyesi, projeyi savundu. AKP'li Başkan Nihat Zeybekci, 120 bin metrekarelik alanda yapılacak istimlak çalışmalarından sonra kentin yeni bir yüze kavuşacağını iddia etti.


Meclis Gündemi'nin 16. maddesi olarak mecliste görüşülen ve oy çokluğu ile kabul edilen "Büyük Değişim ve Kent Meydanı" isimli projeyi "imar devrimi" olarak nitelendiren Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Şehir meydanları gelişmişlik ve kentlilik bilincini yansıtır. Denizli 1. dereceden deprem bölgesinde. Afet ve felaketlerde toplanma alanı, müdahale merkezi olabilecek bir meydana bile yok. Gönül isterdi ki bu planı daha geniş tutabilsek. Bu imar planı Denizli için bir devrimin başlangıcı olarak alınmalı. Denizli'nin böyle 3 tane meydana ihtiyacı vardır" dedi.

Her şey ortada
Zeybekci şunları söyledi: "Artık büyük düşünmek gerekli. Biz hiçbir şeyi gizleyip, saklayıp ve saptırmaya çalışmıyoruz. Yıkıma önce AKP Merkezi'nin bulunduğu binadan başlayacağız."

Kentin eski belediye başkanlarından Ziya Tıkıroğlu ise, "Böyle bir projeyi becerebilirse çok büyük iş yapmış olur ve tarihe geçer. Burada bütün mesele maddi güçle ilgili. Bu yeni bir proje. Reformist ve devrimci bir tavırla gerçekleştirilebilir. Keşke yapabilseler. Kesinlikle Denizli adına tarihe geçerler. Kente nefes aldırır ve geleceği için önünü açar" diye konuştu.

Muhalefetin iddiası "Merkezi kurtarmak için gündem değiştiriyorlar"
AKP'nin kaçak il merkezinin durumunun tartışıldığı bir sırada, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin Delikliçınar Meydanı'nı yeniden düzenlemek istemesi muhalefeti ayağa kaldırdı. DYP ve CHP temsilcileri, AKP'li belediyenin gündemi değiştirmek amacında olduğunu iddia ettiler.

CHP İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, projenin hayata geçecek nitelikte olmadığını savundu. Ertemur, "Bu işler için kaynak nereden bulunacak, nasıl ödeme yapılacak? Belli değil. Yaptıkları gündemi saptırmak, ve kendi ayıpları olan parti merkezi tartışmasını örtmek" dedi.

Şov suçlaması
DYP İl Başkanı Mehmet Köse de Zeybekci'yi "show" yapmakla suçladı. Köse bu konuda, "Bu istimlakların parası, ödemesi ve bu paranın temini nasıl olacaktır? Bunlar kalkmış 150 Trilyonluk istimlak bedeli olabilecek bir alanla uğraşıyorlar. Burada yapılan hedef saptırmaktır. Asli görevlerini yapmıyorlar" diye konuştu.
Eski Belediye Başkanı Ali Aygören de, "İstimlak işi hele hele böyle önemli bir merkezdeki istimlak öyle kolay çözülecek bir iş değil. Bunlar iyice havada uçmaya başladı. Popülist davranıyorlar. Olayı detaylı incelemem gerekli. Ümit Bahtiyar ile de görüşüp. Konuyla ilgili çok detaylı bir açıklama yapacağım" dedi.

Ve bir iddia "Kaçak il merkezi Tin'in eşine ait"
AKP'lilerin gündemi saptırarak insanların kafalarını karıştırmada maharetli olduğunu söyleyen Denizli eski Belediye Başkanları'ndan Ali Marım, ortaya attığı iddia ile olaya yeni bir boyut kazandırdı. Ali Marım, "Bu arkadaşların ruhunda takiyyecilik var. Yine takiyye yapıyorlar. Asıl gösterilen arıza ruhsatsız ve kaçak AKP binasıdır. Biz burada kiracıyız diyorlar. Oysa bina AKP'lilere ait. Gerçek sahibi İl Başkanı Şahin Tin'in eşi. Olmayacak bir proje ile gündemi değiştirip, orasını kurtarmaya çalışıyorlar. Yapmaları gereken işleri bırakıp, hayal peşinde koşuyorlar. Olayın muhatabı dükkan, işyeri ve konut sahiplerine sormuşlar mı? Bu projeye ne diyorsunuz? demişler mi? Denizli'nin mahalleleri hizmet istiyoruz, diye kan ağlıyor. Oralı olmuyorlar" diye konuştu.
Yeni Asır - Mustafa Kaya

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Yapı sektöründe faaliyet gösteren inşaat, makina, ve elektrik mühendislerine yönelik konular Mühendisler forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz