reklam

19 Haziran 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Oppositional Architecture Kampı için Türkiye'den Dört Kişi Seçildi

25 - 27 Haziran 2004 tarihleri arasında An Architektur tarafından organize edilen "Oppositional Architecture Kampı" toplantısı, konferanslar dizisi ve atölye çalışmalarından oluşuyor. Ana kadrosunu Oliver Clemens, Jesko Fezer, Kim Förster, Anke Hagemann, Sabine Horlitz, Andreas Müller'in oluşturduğu An Architektur grubu, 2002 yılından bu yana Berlin'de etkinliklerini sürdürüyor. Temel olarak, kent, mekan ve mimarlık pratiğinin ekonomik ve sosyal yapılar ilişkisini sorgulayan grup, toplantı, yayın, workshop gibi etkinlikler gerçekleştiriyor. Aynı zamanda; kent, uygulama ve planlamanın yerel sorunları, küresel-kapital ile ilişkisi, informal kent ve mimarlık araştırmaları, farklı söylem ve pratikler, kenti, mimarlığı sorgulayan yerel gruplar (sosyolog, mimar, sanatçı, kent planlama) ile ortak tartışma zemini oluşturuyor.

"Oppositional Architecture Kampı" etkinliği temel olarak, kapitalizm ile planlama ve mimari üretim arasındaki ilişkiyi analiz ediyor. Bugünkü mimari pratiğe ve planlamaya politik anlamda nasıl eleştirel bir bakış açısı geliştirilebilir? Bu bakış açısı ile ilişkili nasıl bir pratik, strateji geliştirilebilir ve nasıl hayal edilip gerçekte uygulanabilir? Konferans ve atölyelerden oluşan etkinlik; dünyanın farklı ülkelerinden davet edilen grupların birlikte ortak calışmalarını içeriyor. Kampa, İstanbul'dan "Lab-Place Istanbul" davet edildi. İnformal kent ve mimarlık tartışmalarını ve projelerini içeren bir ortam olan Lab-Place Istanbul Projesi, mimar Zühre Sözeri ve sosyolog Pelin Tan tarafından yürütülüyor.

Mimar Ayşen Civaroglu, Mimar Aslı Kıyak, Zühre Sözeri ve Pelin Tan; "An Expanding Rhizome: Oppositional Architecture and Planning in Istanbul" başlıklı, 1990 sonrası post-fordist ekonomik stratejilerin yansımaları ve İstanbul'un kent planlama ve mimari pratik ile ilişkisi üzerine bir sunum ile katılıyorlar.
Arkitera

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat ve Tasarım forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz