reklam

22 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

Fuarın eskileri işe yaradı

Kültürpark'ta, Yeni Fuar Projesi çerçevesinde yıkılan tüm yapılardan elde edilen malzemeler, hurdaya atılmayıp, yapılacak başka çalışmalarda değerlendiriliyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kenar semtlerdeki 4 ilköğretim okuluna ve bir futbol sahasına spor salonu inşa edecek. Kültürpark'taki Yeni Fuar Projesi kapsamında yıkılan pavyonlardan sökülen uzay çatıları, Çiğli ve Buca ilçeleriyle Eskiizmir, Limontepe, Yeşilyurt ve Yamanlar semtlerindeki spor salonları için kullanılacak. İlköğretim okullarının bahçelerine inşa edilecek spor salonlarından hem okulun öğrencileri, hem de semtte faaliyet gösteren amatör spor kulüpleri ile gençler yararlanacak.

Yerler belirlendi
Spor salonlarında en büyük maliyetin çatı olduğunu belirten yetkililer, fuardaki pavyonlardan sökülen uzay çatılarının maliyeti büyük oranda düşüreceğini kaydetti.

Yetkililer, okullardan gelen ve okulların bulunduğu bölgelerdeki spor tesisleri gözönüne alınarak yerleri belirlediklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
"Çiğli'de Mehmet Hikmet Kaşarcı İlköğretim Okulu'na, Karşıyaka Yamanlar'da Yüzbaşı Ali Rıza Sadak İlköğretim Okulu bahçesine, Limontepe'de Saniye Hasan Saray İlköğretim Okulu'na, Buca'da Hoca Ahmet Yesevi Lisesi'ne ve Altınordu Spor Kulübü'nün Yeşilyurt semtindeki futbol sahasının bulunduğu alanın yanına yapılacak.

Yeni spor salonları gençleri kahve köşelerinden kurtaracak ve İzmir'de sporun gelişmesine katkı koyacak."

Görüşme sürüyor
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelerin sürdüğünü belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd Proje Şube Müdürü Işık Çelikoğlu, şunları söyledi:

"Tesislerin yapılacağı okulların isimlerini belirledik. Önümüzdeki günlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün konuyla ilgili onayını alacağız. Herhangi bir terslik olmaması halinde çalışmalara en kısa sürede başlayacağız. Tesislerin kullanım hakkı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde olacak."

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bütün bu çalışmaların Başkan Ahmet Piriştina döneminde uygulanan projelerin devamı olduğunu ve hiç aksatılmadan sürdürüleceğini ifade ettiler.
Yeni Asır - Ertan Gürtaner

 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Binaların tasarımlarını, fonksiyonlarını, kent ölçeğindeki konumlarını, mimari ve şehircilik açısından değerleri Bina Eleştirisi forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz