reklam

22 Haziran 2004 Salı
Ana Sayfa > Haberler

'Kültür mahallesi' büyüyor

Taksim Meydanı'na İstiklal Caddesi ve Talimhane'de olduğu gibi küptaşlar döşenecek ve yeni çevre düzenlemesi yapılacak. İstiklal Caddesi, Taksim ve Talimhane'nin aydınlatma sistemleri tarihi mimariyi güzel gösterecek şekilde tasarlandı. Proje bitince, bölgede eğlence ve kültür turizminin daha da hareketlenmesi bekleniyor. 

Talimhane, trafiğe kapatılarak estetiği öne çıkacak şekilde yenilendi. Taksim Meydanı'na da NATO Zirvesi'nden sonra kazma vuruluyor. Meydan, yılın sonunda sadece yayaların olacak...

Trafiğe kapatılarak altyapısıyla birlikte yenilenen tarihi Talimhane bölgesi 'yaya trafiğine' açıldı. 15 trilyona mal olan ve 'AB standartlarına göre 20 yıl yapboz yapılmayacak' denilen altyapı yenileme çalışması, NATO zirvesi sonrasında İstiklal Caddesi, Taksim Meydanı, Tarlabaşı Bulvarı ve Sıraselviler Caddesi'nde de uygulanacak.

Taksim Meydanı ve çevresinin kentsel dönüşümü projesi kapsamında, bölgede 46 bin metrekare alan yayalaştırıldı. Talimhane'deki Şehit Muhtar Caddesi, Lamartin Caddesi, Recep Paşa Caddesi, Topçu Caddesi ve Aydede Caddesi'nin araç trafiği girişi sınırlandırıldı. NATO zirvesi boyunca konuk araçların kullanacağı Atatürk Kültür Merkezi (AKM) otoparkı da, zirve sonrasında yeni Taksim otobüs durağı olarak hizmete girecek. Durakların hizmete girmesi, Taksim Meydanı'nın tamamen yayalara ayrılması projesinin ilk adımı. Büyükşehir belediyesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre her şey planlandığı gibi yürürse Taksim Meydanı 2005 yılına araç trafiğinden arındırılmış olarak girecek.

Alt ve üstyapı yenilendi
Trafiğe kapatılan tarihi Talimhane bölgesinde AB standartlarına göre en az 20 yıl tadilat ve değiştirme gerektirmemesi şeklinde yapılan ihalede, yapboz yaşanmaması için önce bölgenin altyapısı değiştirildi. İlk kez uygulanan sistemle, cadde ve sokaklara 8'er kırılmaz boru, tüm binalara da üç adet boş altyapı borusu monte edildi. Böylece elektrik, telefon gibi hatların döşenme ve arızalanması durumunda yolların kazılması önlendi. Caddelere, granit plak kaplama ve acil araç trafik sirkülasyonu için de Ankara, Alanya, Bergama, Erdek, Aksaray ve Bulancak'tan getirilen granit küptaş döşendi. Kent mobilyaları, ağaçlandırma ve aydınlatma sistemleri, peyzaj projesine uygun olarak yenilendi.

100 yıllık aydınlatma
Trafik ve yaya bölgelerinin aydınlatma kriterlerine uygun aydınlatılması, bölgenin estetik dokusunun ortaya çıkarılması, İstiklal Caddesi'ndeki ışık karmaşasına son verilmesi için Talimhane'nin yanı sıra tüm bölgenin aydınlatma sistemi değiştirildi.

Klasik elektrik direkleri kaldırılarak 100 yıl ömürlü Katener (Catenery) aydınlatma sistemi kuruldu. Galatasaray, Odakule, Tünel gibi meydanlardaki mimari detayların aydınlatma sistemleriyle vurgulanması için gömme projektörler kullanıldı. Taksim Meydanı'nın aydınlatılmasındaysa, eski yüksek tip direkler sökülerek üç tane 30 metre yüksekliğinde yeni direk dikildi.

24 saat Gezi Parkı
Gün batımından sonra da kullanılması için aydınlatma sistemi kurulan Taksim Gezi Parkı'nda tüm kaplamalar, kent mobilyaları değiştirildi. Havuz ve yeşil örtüsü yenilendi. 17 bin metrekare yeşil alan, 96 bin metrekare granit yürüyüş yolu, 25 bin metre granit bordür ve yağmur oluğu yapıldı ve dekoratif park tipi aydınlatma direkleri kullanıldı.

Otobüs duraklarının kalkması ve Taksim-Kabataş Füniküler Sistemi'nin tamamlanmasının ardından meydana bir örneği Singapur'da bulunan ses ve müzik sistemli gösteri havuzu yapılacak. Tarihi Su Maksemi'nin yeni tasarımındaysa, duvarda 24 metre uzunluğundaki süs havuzda komet fıskiyelerle su grupları oluşturuluyor. Üst kısmında bulunan oluklardan akıtılan su, bu olukların altındaki çanaktan taşırılıp havuzun en alt çanağına dökülerek bir şelale görünümü kazanacak. Her üç havuzun üzerlerinde bulunan oluklardan akıtılacak su, çeşitli fıskiye ve şelale efektleri sualtı aydınlatma armatürleriyle aydınlatılacak.

Havuzun su filtrasyon işlemi, havuz içerisine konulacak biyolojik filtrelerle yapılacak.

Yeni trafik düzeni
Yayalaştırılan bölgeye araç trafiği, sadece servis araçları ve turistik araçlar için kontrol noktalarından belirli saatlerde verilecek. Bölgenin şehir trafiğine kontrollü karışması için, çıkış noktaları sadece Abdülhak Hamit Caddesi'ne verildi. Dolmuş, taksi ve otobüs durakları, Gümüşsuyu ve Tarlabaşı gibi Taksim Meydanı'nın çevresindeki caddelere dağıltılıyor. Talimhane'de yapılan yayalaştırma sırasında Topçu Caddesi'nin Elmadağ Kavşağı'na (Cumhuriyet Caddesi'ne) çıkışı kapatılarak geçiş Recep Paşa Caddesi'nden verildi. Unkapanı istikametinden Sıraselviler Caddesi'ne ya da Gümüşsuyu istikametine yönelen trafik (Taksim Meydanı'ndan geçen trafik) ve Mete Caddesi'nden Taşkışla istikametine olan trafik tek yönlü akışa dönüştürüldü. Şehit Muhtar Caddesi'nin tamamı BEDAŞ yönüne doğru tek yöne, AKM yanındaki otoparkın Mete Caddesi'yle bağlantısı otoparka giriş yönünde tek yön olarak düzenlenirken, Asker Ocağı Caddesi'nden Taşkışla Caddesi'ne (sola) dönüş de iptal edildi.

Talimhane platformu
Büyükşehir Belediyesi, Talimhane Projesi'nin başarıya ulaşması için, bölgenin güvenlik ve araç giriş kontrolünün kurulacak 'Talimhane Bölgesi Yerel Platformu'na verileceğini bildirdi Platformun, güvenlik sisteminin çalışmasından, araç giriş-çıkışının kontrolüne, bölgedeki işletmelerin davranış biçimlerinin kontrolüne dek birçok konuda yetkili olacağı ve kurumlara bilgi aktarımını sağlayacağı kaydedildi.
Radikal - Selim Efe Erdem 

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Aydan Balamir, Ziya Tanalı
 ve Abdi Güzer
27 Nisan - 29 Haziran 2004 tarihleri arasında Diyalog bölümümüze konuk oluyor.

Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine gerçekleşen Diyalog buluşmasını  okumak için  buraya tıklayın...

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında görüşlerinizi bildirmek için buraya tıklayın...

 
Vitra'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz