reklam

25 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Turizmde iki ayıp

Yasağa rağmen devam eden inşaatlar turistleri kaçırırken Muğla'da yabancı turistler müzelerdeki çifte fiyatlandırmayı protesto etti

Yasak olmasına rağmen, turizm yörelerinde inşaatlar tam gaz sürüyor. Didim'de inşaatların neden olduğu gürültü ve çevre kirliliği, turizmi baltalarken, Muğla'da ören yeri ve müzelerde yerli ve yabancı turistlerden ayrı ayrı ücret alınıyor.

Turizm yörelerinde inşaat yasağının 1 Mayıs'ta başlamasına karşın Aydın'ın Didim İlçesi'nde 5 yıldızlı Grant Sun Oteli'nin inşaatının devam etmesi, turizm işletmecileri ve tatilcileri çileden çıkardı. Temeli geçtiğimiz yıl şubat ayında atılan 5 yıldızlı Grant Sun Oteli'nde inşaat çalışmaları aralıksız sürüyor. Otelin hemen karşısında bulunan Bahama Otel'de haziran ayındaki rezervasyonların iptal edildiği öğrenildi. Bahama Oteli Genel Müdürü İbrahim Koç, tüm yetkili birimlere defalarca inşaattaki çalışmanın durdurulması için dilekçe verdiğini söyleyerek, 'Artık sabrımız kalmadı' dedi. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Belediye Fen İşleri Müdürü Deniz Karakaş, inşaatın 2 kez mühürlenmesine rağmen, çalışmalara devam edildiğini dile getirdi.

Yasağa rağmen
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, 'Hiç kimse turistin huzurunu bozamaz. Bu otelin inşaatının durdurulması için Fen İşleri ekiplerimiz harekete geçti. Bu kez jandarma gözetiminde otel inşaatını mühürleyeceğiz' diye konuştu. Grant Sun Oteli'nin inşaatının durdurulması için otelin sahibi Dursun Kaya ile görüştüklerini söyleyen Bahama Otel Genel Müdürü İbrahim Koç

ise '2 havuzumuzun hijyenik olması için ilaçlıyoruz. Ancak inşaattan gelen tozlar, havuzu kırmızı renge büründürüyor' dedi.

Farklı tarife
Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Döner Sermaye İşletmeleri Merkez Müdürlüğü (DÖSİM) tarafından Muğla'daki müze ve ören yerlerine uygulanan giriş ücretleri yabancı turiste ayrı yerli turiste ayrı uygulanınca eleştiri aldı.

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Sedir Adası ile Bodrum Müzesi'ne yabancı turistler 10 milyon lira, yerli turistler ise 3 milyon lira ödeyerek giriş yapıyorlar. Ören yerleri ve müzeleriyle ünlü Muğla ilinde diğer ören yerleriyle müzelerde de durum farklı değil. 18 ören yeri ile 4 müzede yabancı turistlerden 4 milyon, Türk vatandaşlarından ise 2 milyon lira kişi başı giriş ücreti alınıyor. Bu durum, 'Turiste kazık' olarak nitelendirilirken, turizm çevrelerinde tepki yaratıyor.

Dosim belirliyor
Marmaris'in Çamlı Köyü'nden Sedir Adası'na turist taşıyan tekne sahipleri adada çifte fiyat uygulanmasının yabancı turistler arasında huzursuzluğa yol açtığını belittiler. Tekne sahipleri, 'Marmaris ve diğer yörelerden gelen turistler günübirlik turlarla Sedir Adası'na taşıyoruz. Yabancı turist 10, yerli turist 3 milyon lira ödeyince yabancı turistler şaşırıyorlar ve nedenini soruyorlar' diye konuştular. Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Ekrem Uyanık ise ücretlendirmeyi DOSİM'in belirlediğini söyledi.
Akşam - Yılmaz Ölmez - Kazım Tokuç

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz