reklam

25 Haziran 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

1.6 milyon $'lık yatırım

Yılda 300 bin ton demir ve demir dışı metalin ayrıştığı tesislerde şimdi de cüruf malzemeleri işe yarar hale getirilecek.150 olan işçi sayısı ise 300'e çıkacak

Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kılıç üretim ve ihracat rakamları ile sektörde lider olduklarını belirtirken, "40 milyon dolarlık üretimimizin 5 milyon dolarını ihraç ediyoruz" dedi.

Kılıçlar Geri Kazanım Tesisleri, üretimdeki kalite ve verimliliği yükseltmek için 1.6 milyon dolarlık ek yatırımla kapasite artıracak. Aliağa, Yeni Foça yolu üzerindeki 28 dönümlük alanda 15 yıldır faaliyet gösteren Kılıçlar, yapacağı ek yatırım ile cüruf malzemelerini de ekonomiye kazandıracak. Kılıçlar Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Kılıç "Doğal kaynakların giderek azaldığı günümüz dünyasında, bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için en etkili yollardan birisi de geri kazanımdır. Ancak bu yolla çevre korunacak ve doğada birikim yaparak bozunmayan veya yok olan geri dönüşümlü maddeler ülke ekonomisine geri kazandırılacaktır" dedi.

İthalata önlem
Şirkette, yılda 300 bin ton demir ve demir dışı metalin geri kazanımının sağlandığını belirten Kılıç "Bu malzeme ithal edilmeden ülke içinden temin edilmekte ve demir çelik fabrikalarına hammadde olarak verilmektedir. Bir kısım üretimimiz de Almanya, İngiltere, Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu ülkelerine ihraç ediliyor. Firmamız 40 milyon dolarlık üretimden 5 milyon dolarlık bölümünü ihraç etmektedir" dedi.

Bölgede bulunan demir-çelik fabrikalarından çıkan cürufları da ayrıştırıp, geri kazanımını sağlamayı hedeflediklerini söyleyen Kılıç "Ek yatırımla bu hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bölgede atıl duran ve görüntü kirliliği yaratan cüruf malzemeleri geri kazanım tesislerinde ayrıştırılarak Türk ekonomisine kazandırılacak. Geri kalan kısmı ise hazırladığımız proje dahilinde inşaat, beton boru, parke taşı gibi üretimlerde kullanılacak. Bu projemiz ile birikim halinde olan malzemeler atıl olmaktan kurtulacaktır" dedi.

İşsizliğe çare oluyoruz
Tüm tesislerde istihdam edilen 150 işçi olduğunu belirten Kılıçlar, "Yeni yatırımımızla 150 olan işçi sayımız 300'e çıkacak. Böylece işsizlik sorununun çözümüne de katkıda bulunacağız" dedi.
Kılıçlar'ın, Çevre Koruma ve Geri Dönüşümlü Maddeleri Toplatma Derneği'ne üye olduğunu, Çevre Bakanlığı'ndan alınan Geri Dönüşüm Tesisi lisansı da bulunduğunu belirten Kılıç "Çevreye duyarlı, çevreci bilinç ile çalışmalarımız sürüyor" dedi.
Yeni Asır - Erdal Çarbopa

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz