reklam

28 Haziran 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Beyşehir'e dev proje

Belediye-üniversite ortak projesi ile Beyşehir Gölü sahil bandında yürüyüş ve bisiklet yolları ile botanik bahçeleri, piknik alanları, suni plaj ile karavan sahası yapılacak. 2.5 trilyonluk proje ile bozulan ekolojik denge yeniden kazandırılmaya çalışılıyor.

Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük tatlı su gölü olarak bilinen Beyşehir Gölü'nün ilk etapta yöresel iç turizmin hizmetine sunulabilmesi için kıyı kesimde başlatılan sahil bandı çalışmaları devam ediyor. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Selçuk Üniversitesi ile Beyşehir Belediyesi'nin birlikte hazırladığı proje doğrultusunda, göl kenarındaki sahil bandında başlayan temizlik çalışmalarına, DSİ 4. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iş makinelerinin de araç desteği verdiğini bildirdi. İki kurumun gücünü birleştirdiklerini ve iş makinelerini seferber ettiklerini ifade eden Başkan Tekinöz, Selçuk Üniversitesi ile birlikte organize ettikleri sahil bandı projesinin bir kısmını bu yıl içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

Doğal doku korunacak
Projenin bölgedeki doğal dokuya zarar vermeden yürüyeceğini belirten Nazif Tekinöz, sahil bandında yürüyüş bantları, bisiklet yolları, botanik bahçeleri, piknik alanları, suni plaj ve karavan sahasının yer alacağını bildirdi. Suni plajı bir hafta içerisinde oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirten Başkan Tekinöz, Beyşehir Gölü'nde bozulan ekolojik dengenin, kent merkezindeki kıyı bölümlerinde yeniden kazandırılmaya çalışıldığını ifade etti.

Beyşehir'de milli park, SİT alanı ve kıyı kenar çizgisi gibi sorunların olduğunu hatırlatan Tekinöz, bu koordinasyonu sağlamaya çalıştıklarını, Beyşehir Gölü'nün, Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği'nin 16. maddesine göre özel hükümler taşımasını beklediklerini dile getirdi.
Akşam

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz