reklam

30 Haziran 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

'Cebim para dolu, proje getiren yok' diyen Mumcu'ya çöplüğe dönen ören yerlerini hatırlatmak isterim

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu son zamanlarda durup durup 'Bizde para var harcamak için proje gelmiyor' gibi açıklamalar yapıyor. Bakanlığa bağlı bir çok ören yeri bakımsızlıktan dökülüyor. Turistik bir çok belde belediyesi parasızlıktan tesislerin önlerindeki çöp bile kaldıramıyor. Yine turistik bir çok yol toz toprak içinde ancak bakan dalga geçer gibi ikide bir 'para var proje yok' diyor.

Bırakın Antalya veya diğer kentlerde bakanlığa bağlı bir çok önemli değerler ve eserlerin parasızlık yüzünden bakımsızlığını bakanlıkta bekleyen bir çok projenin de var olduğunu sanıyorum.

Antalya'nın bir Düden Çayı Projesi var. Bu projenin bir bölümünü Muratpaşa Belediyesi hayata geçiriyor. Ama asıl büyük proje DSİ'nin hazırladığı ve senelerdir Antalya Büyükşehir Belediyesi tozlu arşivlerinde hayata geçirilmeyi bekleyen porje. Eğer bakan bey söylediklerinde samimi ise seçimlerde destek verdiği Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner'in elindeki bu dev projeye destek versin.

Düden Çayı turistik bir projedir. O halde bu proje tam Mumcu'nun istediği gibi. Şimdi fırsat bu fırsat Türel, Öner ve Evcilmen ellerini çabuk tutup bu projeyi derhal tozlu raflardan indirmeli ve sayın bakanın önüne koymalıdır.

Bu arada sayın bakandan bir ricam olacak. Lütfen Antalya'ya geldiğiniz zaman yıldızlı tesislerden çıkıp ören yerlerini bir ziyaret etmenizi istiyorum. Çöplüğü andıran antik kentlerimiz özelleşmeyi beklerken bir bir talan ediliyor, dökülüyor adeta. Eğer paranız varsa lütfen önce tarihi değerlere sahip çıkın. Oraların bakımını yaptırıp başına bir bekçi bir de yol gösteren rehber koyun.

Sadece giriş parası almakla bu sorunlar çözülmüyor. Daha öncede sık sık bu konuyu işlemiştim. Ama değişen hiç bir şey yok. Bakanlığın buralara sahip çıkması bakımını yapıp bu değerleri koruma altına alması için arsa satmasına da gerek yok. O ören yerinden aldığı paranın çok azını oralara harcasa bu sorunlar çözülür. Hata belki özelleşmeye bile gerek kalmaz. Ver kurtul politikası gibi geliyor bana bu yaklaşımlar. Gelişmiş toplumlarda örneğine rastlamadığımız uygulamalar bizde ne kadar başarılı olacak acaba?

Antalya Hava Limanından çıkış yapan turistlerin çantalarından bazı değerli taşlar çıkıyor. Adam yolda gezerken ayağına takılan hoş bulduğu bir taşı çantasına koyuyor. Kimisi yakalanıyor kimisi ya yakalanmayanlar? Onları düşünmek bile istemiyorum. Bu anlayışla devam ettiğimiz sürece valizler içinde daha çoook eserler uçar gider ülkemizden...
Akşam - Mevlüt Yeni

 

Haziran 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Sokakları, caddeleri, binaları, sorunları, keyifleri, artıları ve eksileri ile kentte yaşamak, kentli olmak üzerine söylemek istedikleriniz Kent ve Çevre forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz