reklam

17 Temmuz 2004 Cumartesi
Ana Sayfa > Haberler

Mimarlık Dünyasını Buluşturan Düğün

Hollanda Mimarlık Enstitüsü Başkanı, daha önce SFMOMA'da tasarım küratörü olan ve transatlantiğin demirbaşı Aaron Betsky, uzun süre birlikte yaşadığı sanatçı Peter Haberkorn ile evlendi. 26 Haziran'daki düğün töreni, çiftin 16. tanışma yıldönümlerine denk geldi ve eşcinsellerin düğünlerinin gerçekleşebildiği Hollanda'da yapıldı.

Yaklaşık 16 yıl önce RM Schindler tarafından yapılan bir konutta tanışan çift, Aaron Betsky ve Peter Haberkorn, 26 Haziran Cumartesi günü, Rotterdam belediye binasında evlilik yemini etti.

Yeni evliler için çanlar çalarken, güneşten kavrulan belediye binasının avlusunda uluslararası mimarlık camiası keyif içinde toplanmıştı. Aaron ve Peter, düğün merasiminden sonra oldukça gururlu bir görüntü sergilerken ortada küçük bir şaşkınlık da mevcuttu. Bu evliliğe The Architect's Newspaper'da (Mimarın Gazetesi) New York Society Gazetesi'nde çalışan basın mensupları yer verince, evliliğin uluslararası konumu toplumda daha da belirginleşti.

Steven Holl'ün bu olayı suluboya ile resmedeceği, Peter Eisenman'ın Ave Maria şarkısını seslendireceği ve Daniel Libeskind'ın da pastanın üzerine atlayacağı haberleri her yerde çıktı.

Hollanda'nın güneylilerinden yaramaz görünen Wiel Arets ve Francine Houben, Heerlen'in güney kasabasındaki sadakat yemini sırrını paylaştıklarını keşfediyor. Francine gençliğinin bir kısmını bu kasabada geçirmiş ve Wiel de başarılı kariyerine yine burada başlamış.

Bir aile şirketi olan UN Studio'nun neşeli çifti Van Berkel & Bos, Amsterdam'ı temsil etmek için düğüne katıldılar.

Soldan sağa kızı Emmelie, Caroline ve Ben.

ABD / Katalonya: New york'tan Hani Rashid ve Barselona'dan Joseph Lluis Mateo.
Mateo, Hani'nin başarıyla sonuçlandırdığı Floriade su pavyonundaki gibi, Haarlem belediye binasının genişlemesine yönelik prosedür problemleriyle karşılaştı.

New York / Rotterdam: Gregg Lynn (solda) ve Adrıaan Geuze (sağda)
West 8 müdürü ve Rotterdam Mimarlık Bienali'ndeki su-küratörü. Gregg'in arkadaşı Hani'nin başarıyla tamamladığı Floriade su pavyonunu övmek için fırsatı olacak.

Rotterdam / Katalonya: MVRDV'nin uçan Hollandalısı Winy Maas ve Barselona'dan bir mimar Vicente Guallart
Vicente, kendi ofisini açmadan önce Mateo için çalışmıştı ve Ben'le Winy de bu yüzden iyi arkadaşlar. Birçok kişi için Vicente, bizim İspanya'daki "adamımız".

Berlin / Viyana: Hans Jurgen Commerell (solda), Eski NAI müdürü Kristin Feireiss'in Aedes galeri ortağı ve Coop Himmelblau'dan Wolf Prix (sağda)

Londra: Zaha Hadid
Herkesi memnun etmek çok zor!

Fotoğraflar: De Fotograaf

Archined - Çeviren: Rabia Alga

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz