reklam

19 Temmuz 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

AMV Genç Mimar Ödülü sahibini arıyor; başvuru için son iki hafta

Türkiye'de ilk defa verilecek olan AMV Genç Mimar Ödülü ile 40 yaşın altındaki mimarlar çalışmalarıyla kamuoyunun gündemine taşınıyor.

Ödül, aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim gözönüne alınarak verilecek.

30 Temmuz'un son başvuru günü olarak belirlendiği AMV Genç Mimar Ödülü, Dünya Mimarlık Günü olan 4 Ekim Pazartesi günü, saat 20:00'da Esma Sultan Yalısı'nda düzenlenecek ödül töreni ile sahibini bulacak ve ödülü kazanan mimarın, mimarlık ve tasarım alanında ürettiği tüm işlerinden oluşan sergisi İstanbul'dan sonra Anadolu'da 7 ili daha gezecek.

Sadece sergi ile bitmeyen bu etkinliklere, ödül töreni ile beraber mimarın portfolyosundan derlenen kitabın Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından yayınlanması da dahil. Ödül törenine katılan konuklara ücretsiz olarak dağıtılacak kitap, Türkiye'nin önde gelen kitabevlerinde satışa sunulacak ve mimarlık fakültesi bulunan tüm üniversite kütüphanelerine ücretsiz olarak dağıtılacak.

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından nitelikli ürünler veren genç mimarların işleriyle tanınmasını sağlamak ve çalışmalarının değerlendirilmesi için ortam oluşturmak amacıyla verilen AMV Genç Mimar Ödülü için açılan Arkitera Gündem dosyasında diğer ülkelerde verilen genç mimar ödülleri de yer alıyor. Arkitera Gündem'de yer alan AMV Genç Mimar Ödülü hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.arkitera.com/gundem/ adresi ziyaret edilebilir.

AMV Hakkında:
Arkitera Mimarlık Veritabanı'nın başharflerinden oluşan AMV, Türkiye'nin mimarlık kültürünü içinde toplayan devasa bir dijital arşivi simgelemektedir. Bu arşivde her mimarın ve her binanın birer sayfası olmasının yanı sıra, mimarları ve binaları ilgilendiren tüm bilgilere sistematik olarak ulaşılabilmektedir.

AMV'de bina künyeleri, mimarlık ofisleri, işverenler, yarışmalar, ödüller, yayınlar ve makaleler indekslenerek sınıflandırılmıştır. Kronolojik ve alfabetik olarak da sınıflandırılan bu bilgilere aynı zamanda veritabanının detaylı arama motoru ile kolayca ulaşılabilmektedir.

AMV'ye eklenen her yeni "veri", kendiyle ilişkili olabilecek onlarca veriyi de beraberinde getirmektedir. Bir yandan güncel bilgiler, bir yandan da geçmişe yönelik araştırma sonuçları veritabanına eklenirken, mimarlık kültürümüz sistemli bir şekilde arşivlenmeye başlanmıştır.

2,5 yıl süren bir çalışmanın sonunda yapılan araştırmalar ve toplanan bilgilerle 6 Ekim 2003 tarihinde yayına açılan AMV'ye yapılacak bilgi girişi projeyi destekleyen kurumların ve mimarların katkılarıyla devam etmektedir.

Detaylı bilgi http://amv.arkitera.com adresinden edinilebilir.
Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz