reklam

19 Temmuz 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

"Senior Residence" Uluslararası Mimari Proje Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu

Nemetschek AG tarafından düzenlenen uluslararası mimari proje yarışması Senior Residence dereceye girenler belli oldu. 30 Haziran 2004'de düzenlenen ödül töreninde Prof. Georg Nemetschek ilk 3 proje sahibine ödüllerini sundu. Törende, Aile Bakanı Prof. Dr. Ursula Lehr "Yaşlıların yaşamı ve yerleşimi" konulu bir konuşma yaptı. Törende konuklar da "Yaşlıların yaşamı" konusunda birçok tartışma ve fikir alışverişi yapma fırsatı buldular.

Nemetschek Mimari Proje Yarışması "Senior Residence"
Yazılım ve danışmanlık firması Nemetschek bu yarışmayla yaşlılar için yapı proje, yürütme ve işletme aşamalarındaki gelişmeleri destekledi. Uluslararası mimari proje yarışması ile yarışmacılar, yaşlıların aktif olabilecekleri yaşlılar evi konusunda fikir geliştirmeye teşvik edildi. 30.000 Euro değerindeki birincilik ödülünü İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Yüksel Demir, Selim Velioğlu ve Orkun Özüer kazandılar. 15.000 Euro'luk ikincilik ödülünü ise Slovakya'dan mimari büro VPÙ Deco Bratislava aldı. 7.500 Euro'luk üçüncülük ödülü Fransız mimarlık bürosu Nadine Stelmaszyk - Thierry Lohner kazandı.


1. Ödül


2. Ödül


3. Ödül

Daha yüksek bir yaşam standartı için
"Hedefimiz, düzenlediğimiz bu proje yarışmasıyla "Yaşlıların yaşamı" ile ilgili mimari gelişmelere katkıda bulunmak. Bu yarışmanın bir başka amacı da bugün ve gelecekte çok daha aktif olacağı düşünülen yaşlılar için tasarlanacak yapıların konsept çalışmalarına yeni fikirler sağlamak. Firmamız projecilere bu çalışma için gereken profesyonel araçları sunmaktadır" şeklinde konuşan Uwe Wassermann, Nemetschek AG'nin bu uluslararası yarışmayı düzenleme nedenlerini törene katılanlara aktardı.

Birinciliği kazanan ve Yüksel Demir, Selim Velioğlu ve Orkun Özüer tarafından hazırlanan proje, Prof. Rasso Steinmann başkanlığındaki jüriyi özellikle esnek konsepti ile etkiledi. Akıllıca düzenlenmiş yaşama birimi formları hem özel hem de komşuluk ilişkisi içinde yaşama imkanı sağlıyor. Kişiye özel oluşturulmuş yapı objeleri ve mobilyalar isteğe göre düzenlenebiliyor ve bu objeler özürlü yaşlılara göre değiştirilebiliyor.

İnternet bağlantısı olan yaşlılar evi: Yaşlıların mekanları değişiyor
Aile Bakanı Prof. Dr. Ursula Lehr ödül töreninde "Mimarlar ve inşaat mühendisleri yaşlıların değişen taleplerini karşılamak zorundalar. Aynı zamanda yeni bir yaşama, boş zaman geçirme tarzı oluşturmaları gerekiyor. Yarının yaşlıları daha yüksek, daha güvenli ve farklı bir yaşam standartı isteyecekler. Gelecekte, internet bağlantısı olmayan bir yaşlılar evi düşünülmeyecek" şeklinde konuştu.

Avrupa çapında sergi
Projelerin sergilenmesine Münih'ten sonra devam ediliyor. Viyana, İstanbul ve Paris'te ön elemeler sebebiyle sergiler düzenlenmişti. Gezici bir sergi ile en iyi projeler Avrupa'nın diğer şehirlerinde de sergilenecek.
Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz