reklam

26 Temmuz 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Antalya’da 75 mavi bayrak dalgalanıyor

Antalya’da her yıl yerel, ulusal ve uluslararası olmak üzere 3 farklı alanda deniz suyu numunelerini inceleyen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı, 72 plaj ve 3 marinaya mavi bayrak verdi.

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, “turistler taşlı topraklı yollarda yürüyebilir ama kirli bir denize giremezler” dedi.

Antalya Mavi Bayrak Koordinatörü Lokman Atasoy, “Mavi Bayrak” statüsünün, 27 ayrı kriteri taşıyan nitelikli plaj ve marinalara bir yıllığına verilen uluslararası bir çevre ödülü olduğunu belirtti. Türkiye genelinde 20 ilde inceleme yaptıklarını ve Türkiye’deki toplam mavi bayrak sayısının yarısının Antalya’ya ait olduğunu söyleyen Atasoy, “Konuya duyarlı olan ilgili kurum ve kuruluşlarımız, turizmcilerimiz ve halkımızın da desteğiyle bu sayıyı artırıyoruz, artırmaya da devam edeceğiz” dedi.

Yerel incelemelerin Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV), Turizm Müdürlüğü ve plajın yer aldığı belediyeler tarafından yapıldığını ifade eden Atasoy, plajlar için başta su kalitesinin uygun olması ve arıtma tesisi zorunluluğu olmak üzere, 27 kriterin bulunduğunu vurguladı. Atasoy, altyapı sorunu olan hiçbir beldeye mavi bayrak verilmeyeceğine değinerek, “Belediye başkanları kanalizasyon sorunlarına karşı tüm kaynaklarını kullanmalılar” dedi.

Konyaaltı Beğenildi
Atasoy, her yıl farklı bölgeleri denetleyen Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı’nın bu yıl 5-10 Temmuz tarihleri arasında Antalya bölgesindeki 30 plajı incelediğini kaydetti. Denetleme sonucunda incelenen bütün plajlara onay verildiğini belirten Atasoy, yetkililerin özellikle Konyaaltı Plajı ve Alanya’daki mavi bayrak ödüllü plajları çok beğendiklerini söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Antalya’da 100 farklı noktadaki deniz suyu numunelerini Avrupa Birliği standartlarına göre incelediğini bildiren Atasoy, Antalya’nın yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ve bunu da temiz sulara borçlu olduğunu kaydetti. Antalya kent merkezindeki 14 halk plajının mavi bayrak almasının çok önemli olduğunun altını çizen Atasoy, şunları söyledi: “Antalya olarak farklıyız. Bunun duyurulmasında medyaya çok büyük görev düşüyor. Bayrak sayısının artması konusunda da turizmcilerin bire bir ilgi göstermesi gerekiyor.”

Gelecek yıl ekim ayının sonunda tamamlanacak deniz suyu analizlerinden sonra Antalya yöresine 80-85 plaja mavi bayrak verilmesini beklediklerini ifade eden Atasoy, “İlk ödülümüzü 1994 yılında aldık. Hedefimiz, bayrak sayısının her yıl artması. Bu da ekip çalışması ve işbirliğine bağlı. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli. Turistler taşlı topraklı yollarda yürüyebilir ama kirli bir denize giremezler” dedi.
NTVMSNBC

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Yarışma

AMV Genç Mimar Ödülü 2004


Son başvuru tarihi:
30.07.2004

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz