reklam

26 Temmuz 2004 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Arkitera Diyalog'da "Ulusal Mimarlık Ödülleri" Kolokyumu


2. Ulusal Mimarlık Sergisi'nin Ankara'daki açılışı
Fotoğraf: Aslı Özbay

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin Vitra sponsorluğunda üç yıldır düzenli olarak sürdürdüğü, sanal ortamda gerçekleşen Arkitera Diyalog'un, 2004 yılındaki üçüncü buluşması 2.5 ay içinde yaklaşık 10.000 kişi tarafından izlendi.

Mimarlar Odası tarafından, Mimar Sinan'ın anısına 1988 yılından bu yana iki yılda bir verilen Ulusal Mimarlık Ödülleri'nin bu sene dokuzuncusu gerçekleşti ve 27 Nisan günü başlayan "Ulusal Mimarlık Ödülleri" tartışması, Arkitera Diyalog'un üçüncü buluşmasına konu oldu.

Ulusal Mimarlık Ödülleri Ulusal Komite Başkanlığı'nı yürüten Aydan Balamir ile seçici kurulda yer alan Ziya Tanalı ve Abdi Güzer'in katılımıyla gerçekleşen tartışma, bugüne kadar gerçekleşen Arkitera Diyalog buluşmalarının en ilgi çekenlerinden biri oldu.

Ödüllerin ilk defa şeffaf bir şekilde tartışıldığı Arkitera Diyalog'da, jürinin değerlendirme süreci konuşuldu ve özellikle medya, toplum ve odaların ödüllere bakış açıları değerlendirildi.

Tartışmalarda ödüllerin yanısıra mimarlık ortamının sorunları, mimarlığın toplumun gözünde itibarının azalması ve buna bağlı olarak da ilginin azalmasından bahsedildi. Diyalog konukları, Ulusal Mimarlık Ödülleri üzerine bilgi ve deneyimlerini paylaşırken, Kullanıcı Diyaloğu bölümünde yarışmada ödül alan mimarlar da konu ile ilgili eleştiri, soru ve görüşlerini bildirdi.

Türkiye mimarlığının güncel durumunun sergide, ürünlerin ve sunuşların zenginliği ile en belirgin biçimde temsil edildiğini vurgulayan konuklar, buna rağmen medyanın ödül törenine olan ilgisinin az oluşundan şikayetçi oldu.

Ödüllerle ilgili hangi projelerin seçilmesinden öte hangilerinin seçilmediği konusuna da açıklık getirilen, Diyalog konukları ve tüm okuyucular için hem bilgilendirici hem de zevkle okunabilir bir ortam oluşturan Arkitera Diyalog tartışmasını okumak için tıklayın.

Ulusal Mimarlık Ödülleri hakkında, kazananlar, Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri üzerine yazılan yorumlar ve jüri sonrası değerlendirmeler, ilgili yönetmelik ve IX. Mimarlık Ödülleri'nin tutanağının yer aldığı bir gündem dosyası ile Ulusal Mimarlık Ödülleri ve Sergisi hakkında Arkitera.com'da detaylı bir dosya hazırlandı. Arkitera Gündem dosyası www.arkitera.com/gundem/ adresinde incelenebilir.

Arkitera Diyalog "Ulusal Mimarlık Ödülleri" konusunun ardından 1 Eylül - 21 Eylül arasında, Emre Arolat, Alpaslan Ataman, İhsan Bilgin, Tansel Korkmaz, Nevzat Sayın ve Han Tümertekin'in katılımıyla "Mimarlığı Kavrayışta Teori/Pratik ve Bilgi/Görgü/Sezgi Eksenleri" konusu ile devam edecek.

Diyalog Buluşmalarını izlemek ve katkıda bulunmak için www.arkitera.com/forum adresini kullanabilir, www.arkitera.com/diyalog adresinden ise 2004 yılı boyunca gerçekleşecek Diyalog Buluşmaları ile ilgili detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Arkitera

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Mesleki sorunlarınız, karşılaştığınız hukuksal problemler ve profesyonel yaşama dair ne varsa Profesyonel Yaşam forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz