reklam

28 Temmuz 2004 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

İnşaat çukurları çöplüğe dönüştü

Kent merkezinin orta yerinde bulunan inşaat çukurları vatandaşın tepkisine neden oluyor. Antalya'nın en gözde merkezlerinde yıllardır kapatılmayan çukurlar çöplük olarak kullanılıyor.

Turizmin başkenti Antalya, yıllardır kapatılmayan inşaat çukarlarıyla dolu. İsmet Paşa, Konyaaltı Caddeleri, Gürsu Mahallesi, Eski Sanayi ve Çevre Yolu üzerinde bulunan çukurlar çöplüğe dönüştü.

Antalya'da şehir merkezinin çeşitli yerlerinde kazılmış büyük inşaat çukurları, başta turistler olmak üzere kente gelen ziyaretçilere karşı utanç verici bir hale geldi. Görüntü kirliliğine neden olan ve mülkiyeti özel kişilere ait bu alanların atıl bir halde olması, çevre esnafının da tepkisine neden oluyor. İsmetpaşa Caddesi üzerinde bulunan inşaat çukuru nedeniyle ticaret hayatının olumsuz yönde etkilendiğini savunan esnaf, çukurların acilen kapatılmasını istiyor. AKŞAM AKDENİZ'e konuşan bir esnaf, tepkisini şöyle dile getirdi: 'Antalya dünya kenti olarak gösteriliyor. Hangi dünya kentinde şehrin göbeğinde dev bir inşaat çukuru var? Bu çukurlar yıllardır bekliyor. Kenti yönetenler hiç mi bu durumdan rahatsızlık duymuyor. Parkla, kaldırımla uğraşacaklarına, önce bu utanç çukurlarını ortadan kaldırsınlar. İsmet Paşa Caddesi üzerindeki bu çukur, yaklaşık 10 yıldır bu şekilde duruyor. Mülkiyeti özel olabilir. Ancak bu bölgeden sorumlu olan Muratpaşa Belediyesi burada bir yaptırım uygulayabilir.'

Tebligat yapılmış
Muratpaşa Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü, İsmet Paşa Caddesi'ndeki çukurla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 'Şu an boş çukurun bulunduğu alana 1996 yılında Muratpaşa Belediyesi tarafından inşaat ruhsatı verilmiş. Bunun üzerine inşaat alanı kazılmış ve o şekilde kalmış. Daha sonra belediyemiz tarafından inşaatın devam etmesi için tebligat yapılmış. 2002 yılında ise ruhsat süresi dolmuş. Çukurun bir an önce doldurulmasını biz de istiyoruz.'
Akşam - Sercan Aytiş - Hakkı Sargın

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Photoshop, Freehand, CorelDraw, Illustrator ve diğer grafik programları ile ilgili sorularınız ve çalışmalarınız Grafik Programları forumunda.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz