reklam

31 Temmuz 2004 Cuma
Ana Sayfa > Haberler

Beykoz'daki yalı duvarları bir metre olacak

45 kilometrelik Beykoz sahil şeridinde yükseklikleri 2 ile 3 metre arasında değişen yalı duvarları 1 metreye indirilecek. Belediye Başkanı Muharrem Ergül, bu konuda ısrarcı: İnsanlar denizi görmeli.

Beykoz sahil şeridi boyunca uzanan yalıların yüksek duvarları nedeniyle yoldan geçenlerin denizi görememekten şikayetçi olmaları üzerine Beykoz Belediye Başkanı Muharrem Ergül, yükseklikleri iki ile üç metre arasında değişen yalı duvarlarını bir metreye indirmeye karar verdi. "Bu sorunu çözene kadar üstüne gideceğim" diyen Ergül, konuyla ilgili olarak Boğaziçi İmar Müdürlüğü'ne yazı gönderdiklerini ve önümüzdeki günlerde de yalı sahiplerine tebligat yapacaklarını söyledi. 45 kilometrelik Beykoz sahil şeridinde bulunan yalı duvarlarının yüksekliğinin 1985 tarihli imar yönetmeliğine göre bir metreyi geçemeyeceğini ifade eden Başkan Ergül; aralarında Sezen Aksu, Gülşen Bubikoğlu, Ahu Tuğbay, Necmettin Erbakan, Ali Karacan, Cem Boyner, Serdar Bilgili gibi ünlü isimlerin de bulunduğu yalı sahiplerinin bu konuda hassasiyet göstermelerini ve bu sorunu ortak bir duyarlılıkla çözmek istediğini vurguladı. Belediye Başkanı Muharrem Ergül şöyle konuştu: "Geçmişte koruma içgüdüsüyle bu duvarlar yükseltilmiş olabilir. Ancak modern dünyanın konsepti açıklık ve şeffaflık. St. Petersburg'ta Çar Petro'nun yazlık sarayının, İsveç'te şatoların duvarı yok. Bu durumda biraz daha kentlilik bilinciyle hareket etmemiz gerekiyor. Tarihi binaların duvarları yüksektir sözüm yok. Ama sonradan yapılan duvarların yükseklikleri kanuna göre düzenlenebilir. Yalı sahipleri çağrımıza duyarlılıkla yaklaşsalar, duvarları indirseler, üzerine demir parmaklıklar yapsalar sahil şeridinden geçenler denizi görebilirler."

Gönlüm açıklıktan yana
Yalı sahipleri duvarlarının yüksekliğini indirmeyi kabul ettiği takdirde inşaat konusunda kendilerine gereken yardımı göstereceklerini de söyleyen Ergül, yalı sahiplerinin Beykozlu olduklarını hatırlamalarını vurguladı. Duvarlar yükseldikçe sınıfsal ayrılığın yükseldiğine de dikkat çeken Ergül, şunları söyledi: "İnanıyorum ki, duvarların yüksekliği aşağı çekilse o duvarlara, dışarıdan farklı düşünce besleyen insanlar büyük bir sempatiyle bakacaklardır. Kimse kimseden korkmasın istiyorum. Hassasiyetim bu. Gönlüm açıklık, şeffaflık, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir kentlilik istiyor. Bunun da yolu ortak duyarlılıktan geçiyor."
Sabah - Pınar Şengün

 

Temmuz 2004 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Kentin fiziksel çevresi, sorunları ve kentli olmak üzerine görüşlerinizi Kent başlığı  altında tartışıyoruz.

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz